20240301 VvoC24 Djabièrnè, dag 2, acclimatiseren "thuis", Gym en Zwembad, voetbal kijken en "restaurant" Kékè

Acclimatiseren "thuis"

Zoals iedere vakantie naar een warm land, gaan we de eerste dag eigenlijk nooit op pad. We gaan even "acclimatiseren. Het eerste stukje maken, even wassen, dan omdat hier de mogelijkheid is de "Gym" even douchen en klaar voor de dag. Nu was het even anders dan andere jaren, want er stond wat druk op. Geen druk, druk, maar om 11:00u zou onze autoverhuurder Bert V, niet te verwarren met de kantinebeheerder bij Veensche Boys, en ook geen familie van onze huidige Landlady Kelly V, kwam mij halen, om de autohuur te regelen. De verhuurder van onze huidige thuisbasis kon ons ook een auto aanbieden, maar ik heb gekozen om een kameraad van onze vorige stek  te kiezen. Op pad met deze entrepreneur, naar zijn wagenpark, kwamen we aan de praat. Mijn directe omgeving zegt dan, "logisch jij praat ook met lantaarnpalen". Nou geloof me, staat die paal me niet aan, dan houd ik mijn mond. Het bleek dat deze man zo'n 3 jaar terug naar Dushi Korsow was gekomen en hier zijn "hobby" firma had opgestart. Met twee knappe garage boxen, en zo'n 15 auto's, was deze voormalige autodealer uit Nederland, begonnen. Voor de liefhebbers, ik heb zijn telefoonnummer, goede auto's en schappelijke prijzen...

"De GYM en ons Zwembad"

Gisteren had ik een paar plaatjes geschoten van ons prachtige, en bijna nieuwe onderkomen, ook daar heb ik eventueel de gegevens van. Zo'n dagje acclimatiseren, is het niet zo spannend, dus vandaar ook weinig nieuwe plaatjes. Nadat ik bij Bert V de auto had kunnen regelen, en Kelly V twee nieuwe strandbedjes had gebracht, heb ik enkele plaatjes gemaakt van de training accommodatie en het zwembad. Niet zo spectaculair, zeker niet omdat we de enige waren die bij het zwembad vertoefden. Misschien komt dit ook omdat de kwaliteit van het zwembad heel mooi is, maar de ligbedden, als die er al zijn, zijn niet om over naar huis te "schrijven". Zeker voor zo'n luxe park aangrenzend aan het onze, en waar menige rijke Amerikaan overwinterd, is dat een flinke minpunt. Maar ja daar kan onze landlady niet echt wat aan doen. De nieuwe bedjes, die zij had geleverd, daar moeten we nog de testresultaten even terugkoppelen, aan het eind van de week...

"Voetbal kijken"

Naast het acclimatiseren vandaag stond er ook een wedstrijd van onze huidige favoriete club FC Volendam op het programma. De wijdbroeken moesten het opnemen tegen NEC uit Nijmegen. Daar werd het in de blessuretijd een verloren driepunter. Nadat een 1-3 voorsprong, in de 98e minuut tot 3-3 werd verspeeld. Nu vanavond (20:00u. Nederlandse tijd), was het KRAS stadion het decor van de return. Nadat de thuisploeg een mooie kop goal van Semedo, terecht wegens buitenspel was afgekeurd, en de tegenpartij direct na het afkeuren van de goal de 0-1 scoorde, was de thuisploeg eigenlijk al ge- en verslagen. Verder was deze wedstrijd, eigenlijk niet de moeite waard om te beschrijven. Mijn kameraad FJ zegt altijd dat er altijd passie, strijd en beleving aanwezig moet zijn, nou dat ontbrak... 

   

"Restaurant" Kéké

Zoals onze vaste klanten van de "Vakantie vieren op..." weten zijn wij de laatste paar jaar de vaste klanten van Kékè, gekscherend heb ik dit restaurant genoemd. Dit etablissement waar iemand, onbekend met de lokale eettentjes, niet zo maar even naar binnen zou stappen. Redelijk obscuur ziet alles eruit, maar wat je kunt bestellen, is van grote klasse. De Bolle Kleine, de kok van het huis, maakte álá minuut de tegen écht Chinees eten aan, de maaltijden voor zijn klanten. Zijn keuken waarin de bakplaten, sinds vorig jaar februari, van de linker- naar de rechterflank zijn verhuisd, is duidelijk niet bestand tegen het steeds groter wordende aantal "etende" clientèle. De "drinkende" klanten zal, door gebrek aan al te veel "zit gerei" een beetje gelijk blijven. Het is ook niet de bedoeling van het "eigenaren koppel" dat er ook maar iemand in het restaurant, aan de "fictieve spook tafeltjes"  gaat plaatsnemen. Al met al was het eten, vers bereid in zo'n 50 minuten, weer als vanouds geweldig. Maar zoals we in Nederland wel zeggen, "een blind paard kan hier geen schade doen", máár het belangrijkste, de kwaliteit is goed 

Na het avondeten nog even naar Betty en "Kokkie", om ons "arrival na Dushi Korsow" te bezegelen. Ondertussen "Big Kroepoek" en "Tall Tony J" ook aangekomen. Het werd een zeer late afsluiting van de werkweek, en het bleef nog lang onrustig op Montaña. Zo rond 3:00u. sloten we met z'n allen af, en kon iedereen naar zijn of haar bedje toe... Bon droemi en te mañan dushinan..... (RR)