· 

20240302 C5-24 (u21) Jong FC Volendam-SC Heerenveen 1-0 (0-0)

02 maart 2024 / Landelijke O21 competitie

El Kadiri schiet Jong FC Volendam langs sc Heerenveen O21

Jong FC Volendam boekte zaterdagmiddag in eigen huis een belangrijke zege op sc Heerenveen O21. Dankzij een goal van Ibrahim El Kadiri werd het in het Kras Stadion   1 – 0.

Het was een eerste helft om niet over naar huis te schrijven. Beide teams waren onnauwkeurig aan de bal én afronding. Na een ruime twintig minuten werd de eerste doelpoging genoteerd. Het was El Kadiri die Willard Timmerman de baas was en de zestien van de gasten in stormde. De linksbuiten haalde uit, maar stuitte op Bernt Klaverboer. Ook pogingen van Garang Kuol en Imran Nazih vonden het net niet. 

Lastpak

Voor de Friesen bleek één man een echte lastpak te zijn: Barry Lauwers. De goalie van de Volendammers keerde vlak voor rust drie dotten van kansen. Thom Faber avonturierde zich een weg richting het Volendamse doel, maar vond Lauwers op zijn weg. De sluitpost plukte de bal voor de voeten van Faber weg, waardoor het gevaar werd geweken. Daarna baalde Dimitris Rallis tweemaal dankzij de doelverdediger toen hij zijn kansen in de handen van Lauwers zag verdwijnen. Net voordat beide ploegen de kleedkamer in verdwenen schoot Faber nog in het zijnet, waardoor we met de brilstand op het bord aan de thee gingen.

 

Onscherp schieten

De tweede helft begon wat slordig aan beide kanten. Eerst eindigde een schot van Imran Nazih hoog over het doel van Klaverboer, kort daarna ging een poging van Heerenveen-middenvelder Djenahro Nunumete rakelings langs de paal. Ook een poging van Rallis raakte het ijzerwerk. Even later greep Lauwers door een schot van Amir Ismaïl te klemmen. Na een ruim uur mocht Myron Mau-Asam uithalen, maar ook zijn schot vond niet haar bestemming.

Teamgoal

Met nog een kwartier op de klok brak El Kadiri eindelijk de ban. Een geweldige voorzet van invaller Caner Demircioglu werd ingegleden door de linksbuiten, waardoor de Volendammers eindelijk te brilstand van het scorebord zagen verdwijnen.

Na de openingstreffer vormden de elf oranjehemden een grote, sterke muur. Het zorgde ervoor dat de Friesen het aardig lastig hadden. Mede dankzij een sterk keepende Lauwers verdwenen alle corners in de handen van de sluitpost. De mannen van trainer Ridwan Schouten vochten tot de laatste seconde, wat resulteerde in een 1 – 0 zege.

Scoreverloop:
72’ Ibrahim El Kadiri 1 – 0

Gele kaarten:
Imran Nazih, Niek Bierens (sc Heerenveen O21)

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers; Myron Mau-Asam, Luc van Koeverden, Axel Guessand, Nash Bijnoe; Mika van der Horst (46. Bram van Driel), Billy van Duijl, Imran Nazih; Garang Kuol (46. Caner Demircioglu), David Petrović (82. Safouane Karim), Ibrahim El Kadiri (70. Ezechiel Fiemawhle)

Opstelling sc Heerenveen O21: Bernt Klaverboer; Willard Timmerman, Niek Bierens, Ingmar Mulder, Roan van der Plaat; Ties Oostra, Erals Krasniqi (70. Ilyas El Moussaoui), Djenahro Nunumete (82. David Easmon); Thom Faber, Amir Ismaïl, Dimitris Rallis (63. Melle Joop Witteveen)

 

Tekst en foto’s: Stefan van Nierop