20240304 VvoC24 djaluna, dag 5, Bon Siman, opstaan met regen, Mambo blvd, sterren restaurant Bonitá en chillen met Flikken en MAFS

Bon Siman

iedere week is bij het vertrek van de werkplekken het "prettig weekend, of tot volgende week" te horen, met steevast het antwoord "ku dios ke", "als god het wil", ook voor de niet gelovigen. Op de maandag, het begin van de werkweek klinkt dan veelal het "Bon Siman", oftewel een prettige week. Ook als degene die zich weer in het zweet moeten werken, met of zonder airco, er geen reet van menen. Maar ja, het is wel heel beleefd naar de collega's...

 

Opstaan met regen

de afgelopen weken was het bij "ons" in Nederland echt "But weer".  Bijna elke dag stond je op, je keek naar buiten, en ja hoor régen. Vanmorgen, maandag sorry van het late verslag gisteravond, Nu was ik bezig met het blogje en ja hoor, net als bij een SOS, waren het een paar lange, korte en weer lange buitjes. En dat in een tijdbestek van nog geen 30 minuten.  Wat het lekkere is aan ons "favo" vakantie eiland is dat als het regent, 9 van de 10 keer, het zo is opgelost. Zo ook vanochtend, dus konden we toch, onder de stralen van "de koperen ploert' op weg naar "Mambo beach", bij Bonitá...

 

Mambo Blvd - Bonitá

Vandaag was het weer een hernieuwde kennismaking met één van de drukst bezochte kunstmatige stranden van het eiland. Op de "Parking" was het al een gekrioel van jewelste. Bussen die af en aan reden, meest om de "Trumpies" mijn favoriete "scapegoats", oftewel zondebokken. Veelal als ik iets te zeuren heb op het strand en deze ongemanierde lui komen van "hun schip" dan wil ik ze wel op de hak nemen. Vaak zijn deze "Trumpies" door kleding of omvang niet te missen. Maar ze nemen zoveel plaats in op de strandjes, waar de "nebbishe" lijnen een soort cordon om hen heen worden gelegd. Op het strand aangekomen, waren ze er inderdaad al, maar niet in die grote aantallen wat ik had verwacht, prettig dus. Ook voor de "niet VIPS" zoals wij was er voldoende plek over, zelfs onder de palmbomen. De strandmaffia was ook zeer beschaafd vandaag, want ze kwamen pas 10 minuten, na het optuigen van onze zit- en ligplaatsen, aan ons voeteneind, om te collecteren,

Verder was alles zeer naar wens. Even in de categorie strandgasten-consumenteninfo, de "IJskoffie" scheelde kwalitatief niets met JT-Beach, waar het ook goed was... Sorry Hermanator, de WiFi was hier wel iets beter..   

 

"Sterren restaurant" Bonitá en even chillen met Flikken M. en MAFS

vandaag zouden we iets aan het strand gaan eten, want na de "carnivoren-schranspartijen" van de laatste avonden, was het misschien raadzaam iets te minderen. Het idee was, zoals de mensen die wel eens op Mambo geweest zijn, dat de "snack" van Bonitá, wel één van de beste is. Het idee was dat we het broodje Tuna weer eens zouden nemen.  Ongeveer een week terug waren er mensen op de huishoudbeurs in de Amsterdamse RAI, die klaagden over de prijzen die gehanteerd werden, voor de broodjes Tonijn.  Nou ik ga je vertellen dat de 2 mini broodjes Tuna bij deze snack op 43 NAFL (zo'n 22 Euro) kwamen. Je hoeft niet schraperig te doen maar je kunt het ook overdrijven.  Dus eigenlijk nog duurder dan de RAI. Maar kwalitatief was het, ondanks de mindere keuze aan groenten ertussen, een heerlijk broodje. Echter het is maar éénmaal vakantie. Maar ja, dat je het weet.   Omdat we ons natje en droogje aan het strand hadden genuttigd, hoefde mijn moppie niet in de keuken aan de slag. Want ja, koffie zetten lukt mij best maar ik laat, al zeg ik zelf, water aanbranden, vandaar deze rolverdeling. De koffie klaar, kastje aan, en, met de locale drumband op de achtergrond, enkele afleveringen van Flikken M. gevolgd door een MAFS uitzending. Zo kwam er ook weer een einde aan deze, ondanks mijn gemopper, aan deze fijne dag in de tropen. Te mañan dushinan, y bon drumi.....