· 

20240312 C6-24 (u21) Roda JC-Jong FC Volendam 4-1 (2-1)

Jong FC Volendam hard onderuit in Kerkrade

Roda JC O21 - Jong FC Volendam: 4 - 1 (2 - 1)

12 maart 2024 / Landelijke O21 competitie

Jong FC Volendam heeft afgelopen weekend de goede reeks wedstrijden niet in stand kunnen houden. Op bezoek bij Roda JC O21 ging de ploeg van Ridwan Schouten met 4 – 1 onderuit. Caner Demircioglu was de enige Volendamse doelpuntenmaker in Kerkrade.

Dat deze wedstrijd een moeilijke klus werd, was na een kwartier al duidelijk. Door twee snelle goals van Roda JC keken de Volendammers al gauw tegen een 2 – 0 achterstand aan. Roda JC kwam via Ovando Hoever al binnen elf minuten op voorsprong toen hij goalie Abdessalam Ouboumalne verschalkte. Twee minuten later verdubbelde de thuisploeg de voorsprong via Wassim Elasri. Na de twee tegengoals werden de Volendammers wakker geschud en namen de controle over. Via Ibrahim El Kadiri en David Petrović mocht Jong FC Volendam twee goede aanvallen noteren, maar zagen Loek Hamers twee keer redding brengen. Toch kwam Jong FC Volendam na 26 minuten terug in de wedstrijd via Demircioglu. De rechtsbuiten combineerde goed met El Kadiri en werkte vervolgens de kans af achter Hamers. Nog voor het rustsignaal jaagde Jong FC Volendam via Ezechiel Fiemawhle op de gelijkmaker, maar onzorgvuldigheid liet dat uit.

Deksel op de neus

Ondanks dat Jong FC Volendam in de tweede helft niet onder deed aan de thuisploeg konden de oranjehemden de gelijkmaker nog niet vinden. Leuke aanvallen werden niet beloond en ook de centrale defensieve muur – die bestond uit Billy van Duijl en Luc van Koeverden – moest erger voorkomen. Toch werd met nog een kwartier te gaan de achterstand groter toen Elasri zijn tweede van de middag maakte. Kort na de derde tegengoal moest trainer Schouten ingrijpen toen hij Van Koeverden zag uitvallen. Waleed Ait Abdellah werd zijn vervanger, terwijl Fiemawhle werd afgelost door de van interlands teruggekeerde Jermaine Rijssel. Het bracht wat vers bloed in de aanvalslinie, maar de aanvaller kon het tij niet meer keren. Sterker nog: vier minuten voor tijd maakte Joyce Nisingi de vierde goal voor de Koempels. Een nare middag voor Jong FC Volendam, die met 4 – 1 onderuit ging. Hierdoor zakt Jong FC Volendam naar de vierde plaats op de ranglijst.

FC Dordrecht-thuis

Aanstaande zaterdag spelen de oranjehemden in eigen huis tegen FC Dordrecht O21. De Volendammers zullen er dan ook alles aan doen weer terug te klimmen naar de bovenste regionen van de ranglijst. Om 15:15 uur staat de aftrapt in het Kras Stadion gepland.

Scoreverloop:
11' Ovando Hoever 1 - 0
13' Wassim Elasri 2 - 0
26' Caner Demircioglu 2 - 1
72' Wassim Elasri 3 – 1
86' Joyce Nsingi 4 - 1

Opstelling Roda JC O21: Loek Hamers; Laurit Krasniqi, Thibo van den Branden (68. Berdan Cetindag), Juul Timmermans, Ovando Hoever; Wassim Elasri (90+2. Melih Ozsoy), Bent Driessen (63. Emre Sefer Usta), Fabio Sposito (90+2. Bas Beugels); Joyce Nsingi (90+2. Jens Willems), Sam Krawczyk, Leroy Been

Opstelling Jong FC Volendam: Abdessalam Ouboumalne; Myron Mau-Asam, Luc van Koeverden (78. Waleed Ait Abdellah), Billy van Duijl, Nash Bijnoe; Imran Nazih, David Petrović, Robin van Cruijsen; Caner Demircioglu, Ezechiel Fiemawhle (78. Jermaine Rijssel), Ibrahim El Kadiri

Tekst: Stefan van Nierop origineel verslag website FC Volendam
(https://fcvolendam.nl/wedstrijdnieuws/jong-fc-volendam-hard-onderuit-in-kerkrade/)