· 

20240316 C7-24 (u21) Jong FC Volendam - FC Dordrecht 3-3 (1-2)

Goede comeback bezorgt tiental van Jong FC Volendam punt tegen FC Dordrecht O21

Jong FC Volendam - FC Dordrecht O21: 3 - 3 (1 - 2)

16 maart 2024 / Landelijke O21 competitie

Jong FC Volendam speelde afgelopen zaterdag spectaculair gelijk tegen FC Dordrecht O21. De Volendammers kwamen goed terug van een 0 – 2 achterstand, incasseerden een rode kaart, kwamen opnieuw op achterstand maar vochten zich terug en sleepten een punt uit het vuur: 3 – 3.

Al na twee minuten kregen de gasten een grote kans toen Bozhidar Tanev vrij mocht voorgeven op Joey de Bie. De aanvaller van Dordrecht jaagde hem hoog over en raakte vervolgens geblesseerd. Het bleek einde wedstrijd voor de spits, die vervangen werd door Mauresmo Hinoke. De Schapenkoppen vonden na vijf minuten alsnog de voorsprong; Rocco Robert Shein vond zich een weg vanaf het middenveld richting de zestien en speelde Stan Wassenaar in. De linksbuiten van dienst krulde de bal richting de verre hoek, maar onderweg veranderde Jong FC Volendam-aanvoerder Billy van Duijl de bal van richting, waardoor deze het doel in dwarrelde: 0 – 1.

Exact vijf minuten later verdubbelde FC Dordrecht via Hinoke de voorsprong. Waleed Ait Abdellah vloerde Sohaib El Idrissi in de zestien, waardoor de scheidsrechter een penalty gaf. Vanaf de stip stuurde hij goalie Kayne van Oevelen de verkeerde hoek in.

Aansluiting

Na een half uur kwam Jong FC Volendam terug in de wedstrijd via een acrobatische goal. Caner Demircioglu zette hoog druk en lobde richting Imran Nazih. De middenvelder werkte vrij lenig binnen en bracht de Volendammers terug in de wedstrijd.

Vlak voor rust moest Jong FC Volendam verder met tien. Axel Guessand verloor controle over de bal en zag Shein balbezit overnemen. De verdediger wilde een derde tegentreffer voorkomen en trok de middenvelder van FC Dordrecht richting de grond. Hij bleek echter de laatste man te zijn en ontnam hier een directe scoringskans; een rode kaart werd getrokken, waardoor het voor Guessand einde wedstrijd was.

Naast zij

Al vroeg in het tweede bedrijf kwamen de Volendammers naast FC Dordrecht te staan toen Ezechiel Fiemawhle een penalty won voor zijn ploeg. Keeper Tijn Baltussen wilde de opstormende aanvaller van de bal halen, maar nam meer been dan bal mee. Een strafschop werd gegeven en benut door Fiemawhle zelf, waardoor de gelijke stand terug op het scorebord kwam: 2 – 2.

Lang kon Jong FC Volendam niet werken aan een voorsprong, want na precies een uur scoorde FC Dordrecht O21 vanuit een hoekschop de 2 – 3. Het was Rogier van Gogh die een afvallende bal keihard in het dak van het doel werkte en zijn ploeg opnieuw op voorsprong schoot.

Nieuwe comeback

Met nog twintig minuten te gaan kwamen de oranjehemden opnieuw terug in de wedstrijd. Een flipperkasteffect vond plaats in de zestien van FC Dordrecht, waar Ibrahim El Kadiri het eindstation was. De rappe aanvaller plukte de bal uit de lucht en werkte hard achter Tijn Baltussen, waardoor de tien van Jong FC Volendam – dankzij vechtlust en doorzettingsvermogen – een puntje uit het vuur sleepte: 3 – 3.

Scoreverloop:
5’ Stan Wassenaar 0 – 1
10’ Mauresmo Hinoke 0 – 2
30’ Imran Nazih 1 – 2
51’ Ezechiel Fiemawhle 2 – 2
60’ Rogier van Gogh 2 – 3
69’ Ibrahim El Kadiri 3 – 3

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Myron Mau-Asam, Waleed Ait Abdellah (63. Jay Koorndijk), Axel Guessand, Nash Bijnoe; Billy van Duijl, David Petrović (89. Enzo Pestana), Imran Nazih; Caner Demircioglu, Ezechiel Fiemawhle (78. Roman Schoonhoven), Ibrahim El Kadiri.

Opstelling FC Dordrecht O21: Tijn Baltussen, Keanu Lansman (63. Thijmen de Haan), Rogier van Gogh, Bozhidar Tanev (63. Jens van Kalken); Daniël van Vianen, Sohaib El Idrissi, Rocco Robert Shein (46. Elijah Kruize); Joey van Gennip, Joey de Bie (5. Meuresmo Hinoke), Stan Wassenaar (78. Jevairo Pengel).

Tekst: Stefan van Nierop
Foto's: Maurice Mau-Asam