20240317 VvoC24 djadomingu dag 18, Voetbal kijken in de tropen, Het weer vandaag, Onze "eigen" ligbedjes, "Kokkie", Quaresma en de vliegers, Tonijn salade

Voetbal kijken in de tropen

Voor de wekker wakker geworden vanochtend. De wekker was gezet m 6:45u., omreden dat de Volendammer FC het tegen de mannen uit Alkmaar moest opnemen. We hebben via de verhuurder de mogelijkheid, om de wedstrijden, en de gewone Nederlandse TV, te kunnen zien. Onderwijl dat deze bloedeloze pot, op de achtergrond meeliep, kon ik op mijn gemak mijn blogje schrijven. Zonder al te veel te missen. Nee, het was niet best, vreselijk om te zeggen maar, de meest cruciale- en basale zaken gaan nu nog steeds fout. Daarna ook nog een stukje SC Heerenveen gezien, waar ook het niveau van onze competitie weer aan het licht kwam. Nee, de Zondag begon niet echt prettig..

 

Het weer vandaag 

Het is vandaag een beetje saai blogje geworden. We zouden op pad gaan naar Playa Daaibooi, jawel bij Kees de marinier. Echter als je de plaatjes ziet van vandaag, en de tijd die is verspeeld aan enkele potjes voetbal, dan was eigenlijk de conclusie, we gaan niet op pad, en doen een dagje niets.  Ook het laat naar bed en het wat slechter slapen, de afgelopen dagen, én het weer vroeg op, ja hoe gek kun je in de vakantie zijn, laat ook de sporen op mijn snoetje na. Bij mijn eega is daarvan niets te bespeuren, zij is nog altijd even fris en fruitig, als normaal. Ons zwembad lonkte, want ja dat is natuurlijk een plus, dat wanneer het even zonnig is, dat je een "eigen pool" tot je beschikking hebt. Even de camera naast mij neergelegd, en het boek op schoot, en dan toch weer een heerlijk dagje in de tropen meemaken. Ondanks dat we het rolhek niet door hoeven...

 

Onze "eigen" ligbedjes

Het zonnetje kwam toch nog door, al was het iets later dan normaal. De heerlijke warme zonnestralen, begeleid door de iets hardere wind dan normaal, werden door ons met "graagte" in ontvangst genomen. Het rapport van onze ligbedjes,  vorige week in allerijl aangeschaft door onze lieftallige "land lady" Kelly V., is reeds de deur uit. Wat zij hier voor "simpele" ligbedjes moet worden betaald is voor de verhuurders een gotspe. Voor deze bedjes, betalen zij hier bij "Kooijman", één van de zaken met alleenvertoningsrecht ongeveer 300 Nafls, ruim 150 Euro... Wij hadden zelf soortgelijke bedjes bij "AC-tion" aangeschaft, de huisdealer, voor onze vakantiewoning in Opperdoes. In twee weekenden wist ik beide bedjes, naar z'n malle moer te buigen. Natuurlijk kun je zeggen alle waar is naar zijn geld, maar het blijft zonde dat je zelfs voor deze aanschaf, in Nederland ook nog 60 Euro betaald... 

 

"Kokkie"

We hadden met "Kokkie" afgesproken dat hij ook naar ons zou komen. En dan wel zien wat we verder zouden gaan doen. Echter kon hij net als wij, een beetje "niets" wel gebruiken. Deze gozer, de chef bij "el grill & Mexicano" is eigenlijk dag en nacht bezig met dat bedrijf, ondanks dat hij geen eigenaar is. Zijn dagje niets doen bestond uit het schoonmaken en uitruimen van zijn "truck", wat hij wel nodig vond. We hadden zo afgesproken, dat hij met zijn herkenbare "schorre claxon" 3 keer zou toeteren, als hij voor de poort stond, zodat we hem binnen konden laten. Ongeveer 5 keer hadden we het idee dat hij voor de poort stond, en net zoveel keer naar voren om te kijken, echter bleek het loos alarm. Helaas geen "Kokkie" vandaag, morgen zien we elkaar weer...

 

Quaresma en de vliegers

zoals ik ooit weleens eerder heb verteld, is de periode na het Carnaval, de Quaresma periode. Dit duurt ongeveer een week of 4 en is voor mij één van de plezierigste dingen van dit tropische eiland. Normaliter is er al een heerlijke windkracht 2-3 maar de Quaresma wind, kan nog een paar beauforttjes er aan toevoegen. Toen we van het zwembad "thuis" terugkwamen, heb ik nog even een ligbedje in de tuin gelegd, om nog even met mijn boek na te sudderen. Dáár was maar weinig van de wind te voelen, wel wat "BUT muggen"...
Er klonk constant een zeer monotoon geluid, wat ik eerst niet kon thuisbrengen. Nu heeft onze Zoon en Kleinzoon in Nederland een drone, waar een zeer monotoon bromgeluid vanaf komt, daar leek het sterk op. Turen in de scherpe lucht leverde niet het gewenste resultaat op. Niets te zien. Dan maar even naar onze voortuin kijken. Door de
beauforttjes zou het geen goede afloop hebben voor deze vliegtuigjes. Vóór bleek het te gaan om de vliegers die de jeugd, of hun vaders natuurlijk, tijdens de Quaresma oplaten. Tegenwoordig zijn deze vliegers veelal, in de vorm van een paraplu, met daaraan een lange staart. Na ongeveer een uurtje of twee, bij het ingaan van de duisternis, hield dit weer op...

 

Tonijn salade   

Mijn vraag aan mijn moppie, "wat zullen we vandaag eten", leverde een ander antwoord op dan ik had gedacht.  Mijn idee was om een Indonesische "Batik Asli" rijsttafel te gaan scoren. Echter was haar idee, "ik maak wel een Tonijn salade".  Ook goed, ik ben de moeilijkste niet met eten. Twee blikjes Tuna, wat sla een eitje, mayonaise, en geroosterd brood, en een kop soep. Waarmee een 2 gangen diner op tafel stond. Deze salade niets onder voor de eerdere versie, bij de snack eerder op Mambo, bij Bonita voor 43 Nafl's. Na het eten gingen we lekker relaxed, op de af en toe harde wind, in de voortuin de TV-avond starten. Géén Studio Sport, of een ander voetbalprogramma, want daar had ik vandaag genoeg van gezien. Daarmee sloten we ook deze dag af, in het tropisch paradijs... Misschien wel de "Rock Shoot" op Mambo Beach... Té mañan dushinan, drumi dushi....