20240320 VvoC24 djárason dag 21, Defensie keurt me goed, Nu op BBB, vrijdag kijk Ik uit het raam en zie niet!, meisje wat doe je?, El Grill & Mexicano

Defensie keurt me goed

Onze "landlord" Bob V. had vorige week een leuk idee. Hij was met zijn eega Kelly meegekomen naar, om haar te helpen, op de dag van de schoonmaak. We raakten aan de praat en zo bleek dat hij veel interesses had die ik ook op mijn "menu" had staan. Deze all-round sportjongen, die werkzaam is bij Defensie, en gestationeerd op de Antillen, moet de heren van de strijdmacht diverse facetten van de zwemkunst, en ook de speciale vaardigheden bijbrengen. De afspraak was om 10:00 uur "sharp", zoals de buitenlandse militairen, de afgesproken tijden bevestigen. Ik was zelfs eerder, vanwege een voordelige "detour" onderlangs bij Mambo Blvd. Bij de wachtcommandant moest ik me melden, en even was ik terug vaar 1982, toen ik zelf moest "dienen". Dat was van korte duur, want een maand na de opleiding in Blerick (Venlo), wilden ze mij niet meer hebben. Twee dagen eerder kreeg ik een aanmeldingsformulier van de Minister dat mijn aanvraag, ingediend door deze sergeant was goedgekeurd, en dat nadat ik een hele poos terug was weggestuurd. Bob wist het allemaal zo te etaleren dat ik zelfs weer zin zou krijgen om me bij de strijdkrachten aan te sluiten. We hebben ons ongeveer 1 1/2 uur, te voet en met zijn auto over de basis bewogen, en zo een beetje alle leuke onderdelen bekeken, zelf "De Pelikaan", een schip dat als standplaats, de haven van Willemstad heeft, mocht ik bezoeken.  Zonder dat ik een plaatje heb geschoten, dat stond ook in mijn goedkeuring dat dit niet mocht, hebben we alle sportruimtes, waar Bobde scepter over zwaait, kunnen bezichtigen. Top Bob, het was hartstikke leuk, bedankt...

      

Nu op BBB, maar Vrijdag kijk Ik uit het raam en zie niet!

Onderhand heb ik heel wat plaatjes geschoten, en diverse invalshoeken belicht, of trachten te belichten. Na aankomst op BBB, wederom een wachthuisje en mijn rijvaardigheidsbewijs laten zien, betalen en een bedje zoeken. Ondanks dat we niet al te vroeg waren, vanwege mijn ervaring van afgelopen ochtend, bij Defensie, was er genoeg plek. Ik had direct een ideetje wat ik nu weer, uit meligheid zou gaan schieten. "Ik kijk vrijdag uit het raam, en zie niet!". De mooie mensen, de minder mooie mensen, al is dit kwestie van smaak, gezette lui, BN'ers of semi-BN'ers, de mooie zee en palapa's met interessante mensen, Eigenlijk allen werden acteurs in mijn "game plan". Ik zag al rap dat er een dame, met een veel te flinke derrière, op zo'n gereserveerd stukje reservaat, lag, waar ik de lens net langs kon frommelen. Natuurlijk is het lastig om open en bloot iedereen de maat te nemen, maar het lukte aardig. Het zijn de beelden die nu op ons netvlies staan, maar als we weer thuis zijn, niet meer kunnen zien.  Misschien een ander jaar weer..... 

 

Meisje wat doe je nu.....?
Denk een beetje aan "buurman wat doet u nu", maar dan anders. Ik liep richting Blauwe Bolle Boos, toen er een tweetal meisjes, pratend tegen een telefoon camera, met veel gebaartjes mijn richting op kwam. Ik dacht kip ik heb je., 

en ik legde het schouwspel vast. Ik kon  nog net horen van het pratende meisje, "de 6 dingen die ik niet vergeet als ik op vakantie ben". In mijn hofd ging het meteen om, dat zou ik weleens willen weten. Echter ze riep "cut" tegen haar camera vrouw. Wat ik mij wel afvroeg, zal "gezond verstand" daar ook bij zijn? De meeste vlogger's tegenwoordig, want ik had het idee dat ze wel zo'n "sterretje" zou zijn, gaan daarbij helemaal op in wat ze aan het doen zijn. En vergeten alles om hun heen. Ze huppelde van het ene eind van het strand nar het andere, met hoed en dan weer zonder, en haar camera vrouw huppelde lekker met haar mee, om een goed shot te krijgen. De "ster" was duidelijk ook de regisseuse, want diverse keren legde ze het schouwspel stil, om de instellingen van de camera, en de invalshoek van de zon te controleren.  Het schouwspel duurde zeker wel een uur, alleen daarvoor verdienden zij, in de bloedhitte alle lof.  Wat ze precies aan de "vrouw" wilde brengen, is me niet duidelijk. Welk kon ik nog net een fles onderscheiden met een soort lotion erin.....

 

El grill & Mexicano   

we werden 's avonds verwacht in het restaurant waar "Kokkie"  de chef is. Nadat we terug waren op ons "nest", een beetje afspoelen in de "pool" en een lekker douchje,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, kon ik nog net de plaatjes bewerken, die ik op mijn "vrijdag "en niet meer zien" verhaaltje had geschoten. Daarna was het aankleden en op weg. Vanavond ons galgenmaal, voordat we morgen (red. vandaag) weer terug gaan naar Nederland ons koude kikkerlandje. We hebben begrepen dat het woensdag 17 graden zou gaan worden. Dus is het hopelijk bij  aankomst niet direct nodig om een winterjas aan te trekken. Tijdens het etentje was het bijna 20 graden met een lekker windje, wat koud aanvoelt voor de "locals" voor ons was het een heerlijkheid. Het eten was net als anders goed, en met "Kokkie", af en toe, bij ons aan tafel, was ook deze avond weer voorbij. En zijn we weer een dag verder in het tropisch paradijs... Morgen weer een dag, maar dan onze vlucht naar Nederland..... Wie weet tot ooit.....!

Reactie schrijven

Commentaren: 0