· 

20240323 C8-24 (u21) SC Heerenveen-Jong FC Volendam 2-0 (1-0)

 

Koude douche voor Jong FC Volendam (u21) en ondergetekende, in koud Heerenveen... 2-0 (1-0).....


Gistermiddag was het een koude douche voor het team uit Volendam op bezoek bij hun leeftijdgenoten van SC Heerenveen. Met enkele problemen in de as, Luc van Koeverden en Anass Bouziane ontbraken, was het duidelijk dat de heren uit het grootste dorp van de provincie Friesland, er duidelijk geen gras over wilden laten groeien. Met veel contact, waarbij de leidsman naar mijn mening wel sneller had moeten ingrijpen, werden de Noord-Hollanders af en toe wat rigoureus gestuit...

 

De eerste kans was toch voor de bezoekers, die nadat de rappe Ibrahim Kadiri diep werd gestuurd, een mispeer, van de Heerenveen doelman, vergat af te straffen.  Te lang gedraal met de bal, leverde weinig op, omdat de hele achterhoede, inclusief de doelman weer terug in positie kwamen.  Aan de andere kant daarentegen, wist ook SC Heerenveen niet tot echte kansen te komen.  De eerste mogelijkheid was dan wel direct raak voor de thuisploeg. In minuut 13 werd een sliding op de bal, net onvoldoende geraakt door de Volendam aanvoerder. De potige nr8. van SC Heerenveen Isaiah Ahmed, wist het kunstleer net langs hem en zijn kompaan in de achterhoede te prikken, die opgepikt werd door Ties Oostra op goal geschoten. In eerste instantie werd het schot goed naar de zijkant geslagen door Kayne van Oevelen, echter voor de rebound was SC Heerenveel aanvaller Thom Fanber er eerder bij dan FC Volendam verdediger Deron Payne, die de doelman nu kansloos liet, 1-0 ('13)... Kort hierna kreeg de thuisploeg een makkelijk gegeven vrije trap (?) randje "16" die door de keeper makkelijk kon worden geplukt.  Bij vlagen was de leiding erg warrig, wat het spel voor beide teams niet soepeler liet verlopen, en wisten de spelers niet echt waar ze aan toe waren. SC Heerenveen speelde bij vlagen on-Heerenveens hard en probeerden enkele malen een Oranje-hemd, onder het gras te werken. Ook dit leidde tot enkele vreemde arbitrale beslissingen. Tot aan de rust gebeurde er maar weinig, op een schot naast de Volendam goal.  Én dat de weergoden niet echt op de hand van ondergetekende waren.  Harde wind, regen en hagel waren de ingrediënten waar de RR mee moest dealen.... Ruststand 1-0....

 

De tweede helft was ietwat feller van FC Volendam kant, en het een beetje op voetbal. Met aanvoerder Billy van Duijl, die aangemoedigd door zijn trainer, voorop in de strijd ging.  Het e.e.a. leverde wat meer druk op de SC Heerenveen achterhoede, maar die wisten zich keer op keer, hier makkelijk onderuit te spelen. Met de inbreng van Jermain Rijssel werd er wel een beetje meer venijn in het spel gebracht. Maar ook hij kon het verschil niet brengen. In de 50e minuut werd een onnodig gemaakte vrije trap, bij de 2e paal gelegd, redelijk ongedekt kon Amir Ismail.  de bal naar de eerste paal verplaatsen, waar Melle Witteveen.  de bal met een stuit en enig geluk, in het doel kon schieten, 2-0 ('50)... De plannen van de staf konden in de ijskast, want het werd vanaf nu proberen te bikkelen om weer in de wedstrijd te komen. Met groot gemak konden de gastheren de bezoekers tegen houden, en wisten met een enkele counters af en toe lastig te worden.  Bij hun was de noodzaak niet aanwezig, en bij de Volendammer FC leek het alsof de kracht ontbrak om gevaarlijk te worden. Vlak voor tijd was het nog Jermain Rijssel, die zijn directe tegenstander knap uitspeelde, echter was zijn "tikkie" langs de keeper net niet hard genoeg, om de lijn te passeren... SC Heerenveen speelde niet veel beter, maar wisten de enkele mogelijkheden, die makkelijk werden weg gegeven, te verzilveren.  Al met al een teleurstellende prestatie van de mannen uit het Vissersdorp, die wederom niet wisten te winnen, of zelfs punten mee te nemen..... Of ben ik nu iets te negatief, of te veeleisend?    

 

Mijn MotM: vandaag was het eigenlijk heel lastig iemand aan te wijzen als MotM. Ik heb bij vlagen alleen de aanvoerder Billy van Duijl iets meer zien doen, dan zijn kompanen. Sorry volgende week beter (RR)