· 

20240330 B 1/2 Finale (u21) Jong FC Volendam-Excelsior 3-2 (2-0)

Doelpunt van Caner Demirçioglu, wat de 3-1 in de wedstrijd opleverde....
Doelpunt van Caner Demirçioglu, wat de 3-1 in de wedstrijd opleverde....


Verdiende bekerwinst voor Jong FC Volendam (u21) in de 1/2 finale. Caner Demirçioglu ouderwets in vorm, met 2 doelpunten..... 3-2 (2-0).....


De mannen van Ridwan Schouten en Charles Dissels hebben met een 3-2 overwinning op Excelsior Rotterdam, de finale bereikt in de strijd om de KNVB beker. Het team, en de staf gefeliciteerd met deze knappe prestatie. In de 1/8 en de 1/4 finale waren hiervoor, tegen respectievelijk ADO Den Haag en Telstar, penalties nodig om door te komen. Vanmiddag wisten de mannen het te klaren binnen 100 minuten, om wederom een ronde verder te komen, de FINALE. De locatie waar deze finale wordt gespeeld, is op het moment dat ik dit schrijf nog niet bekend, noch de tegenstander...

 

Excelsior begon furieus aan de partij, en zochten vanaf de aftrap direct brutaal de aanval. Het veldspel ging in een hoog tempo over en weer, in het hondenweer, aan de rand van het IJsselmeer. Met op de Volendammer vleugels de rappe mannen, op links Ibrahim Kaderi, en op de rechterflank Caner Demirçioglu, probeerden de wijdbroeken hun spits, die geen fijne voetbaldag had, te bereiken. Het lukte in het begin zeker niet om het de doelman van Excelsior lastig te maken, of het moet uit een aantal dode spelmomenten zijn geweest.  Zo ook toen Jay Koorndijk, uit een strakke corner van Caner Demirçioglu, zijn hoofd tegen de bal zette, maar het Excelsior sluitstuk de bal simpel kon keren. Aan de andere kant probeerden de "kralingers" het Volendam doel te bestoken. Echter de Volendam doelman was vandaag, net als in eerdere bekerwedstrijden, in goede vorm. Enkele schoten uit 2e lijn werden knap gepareerd, en de hoge voorzetten of corners werden met verve geplukt...

 

Toch bleek uit de Rotterdammer pogingen dat Excelsior, niet voor niets zo ver in het bekertoernooi gekomen, niet bereidt waren bij de pakken neer te zitten. Op dat moment was het voor ondergetekende lastig in te schatten wie er, zoals op de Judo"tatami" wordt gezegd, "technisch voordeel" had. Het op meerdere posities fysiek sterkere Excelsior, of de met meer technisch vernuft en souplesse spelende Volendammer jongelingen. Het duurde tot aan de 25e minuut toen Caner Demirçioglu zijn run vanaf de flank inzette. Op snelheid passeerde hij zijn directe tegenstander, en vanaf randje "16" liet hij zijn harde schot op de goal los. De bal werd ietwat van richting veranderd maar dat zorgde er net voor dat de doelman geheel kansloos werd, 1-0...  Na deze goal zag het veldspel voor de Volendammers er soepeler uit. Met een sterk opererende Billy van Duijl op het middenveld, ontstonden er nog enkele kleine mogelijkheden. De doelpuntenmaker kreeg vijf minuten later na een mooie steekpass, wederom de kans om de Excelsior-doelman te passeren, echter met een prachtige save van de sluitpost, werd deze kans tot een corner gedemoveerd. Ook Myron Mau-Assam werd een steeds grotere plaag voor de Rotterdammers. Diverse keren was hij het, die tot in de "16" kon doordringen. Echter duurde het tot aan de 42e minuut dat hij het gaatje kon vinden, na een steekpass van David Petrovíc.  Met een harde schuiver kon hij zijn ploeg op een prettige 2-0 ruststand trakteren...  

 

Het begin van de tweede helft waren het veelal de bezoekers die het voortouw namen. Onnodig balverlies op de Volendammer rechterflank, leverde een hoge boog de eigen "16" in. met al zijn hebben en houden kwam Kayne van Oevelen naar de bal, echter door zijn postuur nam hij in zijn duik, de Excelsior aanvaller mee naar de grond. Resultaat een penalty en geel voor de doelman, wat resulteerde in de 2-1 van Rafhael Eyongo (53')... Volendam werd weer iets scherper, en met enkele goede overlaps van "Fran" Reyes over rechts, werden enkele kleine mogelijkheden gecreëerd. Echter was er in  meerdere gevallen geen ondersteuning voor de goal. Omdat het verschil slechts 1 doelpunt was, kwam dat het veldspel niet ten goede. Het was nu meer de spanning, dan het surplus aan kwaliteit, dat iedereen op het puntje van de stoel bleef zitten. Het leek voor Jong FC Volendam beslist, toen na een prachtige opening van achteruit, de bal door Caner Demirçioglu op de rechterflank werd gecontroleerd. Zijn kap naar binnen was niet te volgen door de Excelsior verdediger, en als vanouds liet hij met zijn linker een hard schot los, waar de keeper het nakijken op had, 3-1 (81')... Met deze goal dacht ondergetekende dat de thuisploeg nu een beetje meer rust in het spel zou brengen. Echter nog geen 5 minuten later werd een vrijetrap, op zo'n 20 meter, met een zeer fraaie boog door Clayti-Jaeden Gaari achter de kansloze doelman Van Oevelen geschoten, 3-2 (85')... Excelsior rook bloed, en zette alles op alles, om toch nog minimaal tot een gelijke stand te komen, wat penalties zouden opleveren. De MiG had er waarschijnlijk veel plezier in en na 100 minuten, onder zijn goede leiding, floot hij af.

Met kunst en vliegwerk bleef de "JFCV" achterhoede, onder leiding van doelman Kayne van Oevelen overeind, en kon na afloop de vlag in top, en een geweldig feest voor de "Volendammer puitalen" losbarsten.  Jongens gefeliciteerd en heel veel succes in de FINALE.....       

       

Mijn MotM: Caner Demirçioglu was gelukkig weer ouderwets in vorm, en niet alleen door zijn 2 doelpunten was hij zeer belangrijk voor het team, en groeide hij uit tot mijn Man of the Match. Te vaak heeft ondergetekende dit van deze stylist, dit seizoen gemist, maar vandaag werden zoals vanouds ook weer de duels aangegaan en gewonnen, top gedaan..... (RR)

 

Scoreverloop:
25’ Caner Demircioglu 1 – 0
42’ Myron Mau-Asam 2 – 0
53’ Raphael Eyongo 2 – 1
81’ Caner Demircioglu 3 – 1
85’ Clayti-Jaeden Gaari 3 – 2

Gele kaarten:
Axel Guessand en Kayne van Oevelen, Clayti-Jaeden Gaari (Excelsior O21)

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Francisco Reyes Marizan (60. Mika van der Horst), Jay Koorndijk, Axel Guessand (75. Luc van Koeverden), Nash Bijnoe; Billy van Duijl, Myron Mau-Asam, Imran Nazih; Caner Demircioglu, David Petrović (86. Ezechiel Fiemawhle), Ibrahim El Kadiri (86. Jermaine Rijssel)

Opstelling Excelsior Rotterdam O21: Sem van Eeden; Stan Klaver, Tom van den Bos (70. Clayti-Jaeden Gaari), Ronan Olivacce (88. Mishawn Molina), Kymani Nedd; Cedric Hatenboer (70. Ali Topcu), Raphael Eyongo (64. Amir Bryson), Stijn Middendorp; Jelani Seedorf, Rayvian Job, Valentijn Zandbergen (64. Chiverio Adelij)

(info Stefan van Nierop) kijk voor het FC Volendam verslag op de www.fcvolendam.nl...