· 

20240331 Almere City FC-FC Volendam 1-1 (0-0)

 

Door een Volendammer bril gezien, krijgt de "FC" misschien te weinig in de "Markermeer" derby, maar laat te veel kansen onbenut... 1-1 (0-0)


Zondagmiddag 31 maart, op pad naar Almere, waar de tweede "Markermeer" derby in de eredivisie op het programma stond. De eerste werd in januari gespeeld, bij de start van de tweede seizoenshelft, met een 0-1 uitslag voor de mannen van Alex Pastoor en Jeffrey Talan. Nu het Yanmar stadion als strijdperk, waar ondergetekende bij aankomst, een heerlijk zonnetje aantrof en er niet aan dacht om regenkleding aan te trekken. Deze misvatting leverde me een 10 minuten stuntelen in de bezoekers dug-out op. Want bij het betreden van het veld zette Pluvius alle sluizen open en brak de "Pl...."uit...

 

Even een klein "helikopter" verslagje mijnerzijds, voor het originele kunnen jullie de https://www.fcvolendam.nl site bekijken  De wedstrijd was er eindelijk eens ééntje waar de in flinke aantallen meegereisde Volendam supporters, ondanks het weer, een beetje warm van werden. Het was nog niet allemaal helemaal goed, maar in ieder geval was er veel strijd en beleving in het spel. Na een eerste helft waar de thuisploeg iets meer de overhand had, en een doelpunt terecht zag worden afgekeurd, vanwege buitenspel. En aan de andere kant had de "MiB" misschien wel een rode kaart kunnen trekken, nadat Booth, als doorgebroken speler, randje "16" werd neergehaald. Zowel Zach Booth als Darius Johnson, waren diverse keren een plaag voor de Almeerder achterhoed, wat hun dan ook op 2 gele kaarten kwam te staan...

 

De tweede helft was naar mijn mening iets meer in voordeel voor de bezoekers. En lieten zij enkele mooie kansen onbenut. Vlak naast- óf zelfs vól op het hoofd van de keeper gekegeld. Ooit werd door een trainer van D.W.S., André Stafleu aan de aankomende trainers gedoceerd: "dat een corner voor jou, een kans voor de tegenpartij kan zijn".  En zo acteerde het team van Pastoor dan ook. Nadat ze op een 1-0 voorsprong kwamen, kreeg de thuisploeg, mede omdat de "Palingboeruhhh" nog meer druk op het Almeerder doel probeerden te leggen, en daardoor ook ebkele corners mochten nemen, in de omschakeling enkele goede mogelijkheden kregen. Daarbij kwamen ze net een teentje te kort, en ook zij lieten deze onbenut. Ook een geweldige 3-in-1 redding van Mio Bakhaus, in uitstekende vorm,  was nodig om Almere van de 2-0 af te houden.  Een harde Inzet van Oscar Buur, door de keeper "gepareerd" met het hoofd, bij de eerste paal. Het schot net naast van Luke le Roux, de kopballen van Benamar en 2x de scrimmage van Quincy Hoeve, van de lijn gehaald, behoorden tot de mogelijkheden, om te scoren. En met wat meer overtuiging zouden deze erin mogen. Echter was de enige die tot scoren kwam, ruim in blessure tijd, was de schijnbaar ontevreden ogende invaller Robert Muhren, die de bal onder de kansloze Duitse keeper Samuel Radlinger tikte, 1-1...  Al met al een natte- maar leuke middag in Almere, waar de mannen van Regilio Simons, Michael Dingsdag en Alami Ahannah, misschien een eindsprint hebben ingezet...  Komende donderdag Feyenoord, dan kunnen jullie misschien thuis ook eens laten zien dat jullie kunnen voetballen. Want:  "wie niet waagt, wie niet wint"... (RR)     

 

Scoreverloop:
70' Adi Nalic 1 - 0
90+4' Robert Mühren 1 - 1

Almere City FC: Samuel Radlinger; Joey Jacobs, Alvaro Peña, Theo Barbet, Sherel Floranus; Stije Gesink, Peer Koopmeiners; Jochem Ritmeester van de Kamp, Thomas Robinet, Toann Cathline; Kornelius Hansen.

FC Volendam: Mio Backhaus; Oskar Buur, Benaissa Benamar, Josh Flint, George Cox; Damon Mirani, Luke Le Roux, Robin Maulun; Zach Booth, Vivaldo, Darius Johnson.