· 

20240407 FC Volendam - RKC Waalwijk 3-2 (2-0)

Robert Muhren is de achterhoede van RKC te vlug af en maakt 2-0, na een schot van Maulun op het RKC doel
Robert Muhren is de achterhoede van RKC te vlug af en maakt 2-0, na een schot van Maulun op het RKC doel

 

"Door een Volendammer bril gezien".  Ondanks arbitrale dwalingen behaald de "FC" een  belangrijke overwinning op RKC Waalwijk... 3-2 (2-0)


Wederom even een klein "helikopter" verslagje mijnerzijds, voor het originele kunnen jullie de https://www.fcvolendam.nl site bekijken  Ook deze wedstrijd kregen de Volendam supporters weer waar voor hun zuur verdiende centen en konden zij zich amuseren in het zo goed als bijna uitverkochte KRAS stadion. Direct begonnen de mannen van Regilio Simons, Michael Dingsdag en Alami Ahannah, waar ze afgelopen donderdag, tegen Feyenoord waren geëindigd. De tegenstander onder druk zetten en proberen zo snel mogelijk voor doelgevaar te zorgen. Onder het "genot" van een dikke Rode wolk kwamen de matadoren het veld op, na een sfeeractie van de "Hekside", die ervoor zorgde dat niet rokers, voor 10 jaar genoeg rook binnen kregen. Het was zeer sfeerrijke actie, die wel voor enig oponthoud zorgde...

 

Het was dan ook al in de 14e minuut dat Robert Muhren, op aangeven van Darius Johnson, de "16" van "Wolluk" binnendrong.   Hij passeerde zijn bewaker Juriën Gaari, en schoof de bal onder doelman Etienne Vaessen door, 1-0.  Acht minuten later, was wederom Muhren er als de kippen bij, nadat de doelman op een hard schot van middenvelder Robin Maulun moest lossen, en hij de bal met een slim wippertje in het doel prikte, 2-0 ('22)...  Tot aan de rust had RKC niet veel in te brengen tegen de dadendrang van de Volendammer-equipe. En kwam gelukkig weg, toen Robert Muhren de bal met een boog op de lat kopte uit een voorzet van de sterk opererende Brian Plat...

 

Direct na rust leek het of de mannen uit Waalwijk, waarschijnlijk na een donderspeech van trainer Henk Fraser, de ogen nog niet waren geopend. Vanuit de dadendrang van de thuisploeg ontstonden er enkele spannende momenten, voor het RKC doel. Enkele doelpogingen van de "FC" werden ternauwernood van de doellijn gehaald, en een kopbal-inzet van Benaissa Benamar belande buiten bereik van keeper Vaessen, op de paal...  Aan de andere kant werd geprobeerd, onder leiding van de  de immer irritante, maar o zo bruikbare spits Michiel Kramer, om een gaatje in de verdediging van de "wijdbroeken" te vinden. Echter door de aanvallende intenties van RKC kwam er achter hun laatste linie, een zee van ruimte. Een terug kopbal van verdediger Van den Buijs, belande tussen de palen, maar werd door de goalie emet een geweldige duik, van de doellijn gevist. Ondanks dat de meeste kansen voor Volendam waren, werd de pret onderbroken door twee snelle doelpunten, van eerst Reuven Niemeijer, en een tweede maar discutabele goal van Michiel Kramer, op een 2-2 stand. Hieraan ging hands van Mats Seuntjes aan vooraf, maar de MiY besloot dat het doelpunt mocht blijven staan.,,  FC Volendam gaf niet op en liet zich niet meer verrassen. Het duuurde toch nog tot de beslissende treffer van Johnson op het board kwam.   Een afgeslagen corner kwam via de hand van een RKC verdediger, voor zijn voeten, en hij twijfelde niet om het kunstleer in het vijandelijke doel te schieten, 3-2 ('76)...  

De ontlading was groot nadat de MiY  voor de laatste keer affloot, en het feestje kon gaan beginnen. Nu mogen de Volendammers komende vrijdag in Rotterdam bij Excelsior, weer gaan proberen, zoals hun naam aangeeft, weer een stapje hoger te komen. Na deze enerverende partij, liggen alle kansen weer open, en is komende vrijdag bepalend voor een goed verloop van de competitie. Hopelijk kunnen de supporters wederom genieten van hun team..... (RR)