· 

20240409 (u21) Jong FC Volendam - Vitesse Arnhem 1-1 (0-1)

Harde tackle op David Petrovíc, levert wat ongenoegen op.....
Harde tackle op David Petrovíc, levert wat ongenoegen op.....

 

Jong FC Volendam (u21) haalt alsnog, diep in blessuretijd een punt,  ondanks het missen van de mooiste kansen. Rake kopstoot van "Ziggy" Fiemawhle levert een punt op, 1-1 (0-1)..... 


 

Jong FC Volendam speelde dinsdag in eigen huis tegen Vitesse O21. Waar het er lang naar uit zag dat de Arnhemmers er met de volle buit vandoor gingen, kopte invaller Ezechiel Fiemawhle zijn ploeg diep in de blessuretijd naar een punt: 1 - 1.

 

 

De eerste helft begon zeer voortvarend voor de "puit aaltjes" van Ridwan Schouten. Waar Jong FC Volendam genoeg kansen creëerde, was ook Vitesse niet ongevaarlijk. Bram van Driel trof al na 2 minuten de paal, waarna David Petrović de rebound niet kon verzilveren en geheel vrijstaand naast schoot. Even later haalde Petrović weer uit, op een fraaie "45" van de sterk acterende Imran Nazih, maar ook deze poging miste het doel ruim en belande in de "Hekside". In het tweede kwart van de wedstrijd kon ook Vitesse meerdere malen voor het "JFC-doel" komen. Mede dankzij een uitstekend keepende Kayne van Oevelen hielden de Volendammers de nul. Met nog vijf minuten op de klok tot aan het rustsignaal werd de brilstand door Vitesse weggepoetst.  Michael Dokunmu kopte vanaf de verre paal, na een hoekschop van Daan Huisman, achter Van Oevelen. De sluitpost leek nog aan de bal te zitten, maar kon geen redding brengen: 0 - 1...

 

 

Het tweede bedrijf kwam moeilijk op gang. Het ontbrak aan grote kansen, ondanks het overwicht voor de thuisploeg. Pas na zeventig minuten, in het vierde kwart van de partij, werd het eerste Volendamse gevaar gesticht. Een goede voorzet van Caner Demirçioglu eindigde bij David Petrović. De aanvaller, die geen gelukkige wedstrijd speelde, kwam echter niet goed uit met zijn passen en produceerde uiteindelijk een "intikkertje" die makkelijk kon worden weggewerkt. Even later vond Caner Demirçioglu invaller Waleed Ait Abdellah, die de bal vol  op het hoofd nam.  Optisch bedrog zorgde ervoor, dat de verdediger de bal binnen kopte, maar voordat de bal de doellijn passeerde werd de bal tot corner gepromoveerd, door een Vitesse-verdediger op de lijn. 

 

Dat Jong FC Volendam alsnog met een verdiend punt wegkwam lag vandaag aan de sterk ingevallen "Ziggy" Fiemawhle. In minuut 98 kwam Jong FC Volendam dan toch naast Vitesse. Het was na een piekfijne voorzet van Caner Demirçioglu, dat de ingevallen puntspeler het kunstleer achter Vitesse goalie Tom Bramel kopte, en de eindstand op het bord toverde, 1-1...

 

 

 

Scoreverloop:
40' Michael Dokunmu 0 - 1
90+7' Ezechiel Fiemawhle 1 - 1

 

Gele kaarten:
Caner Demircioglu, Luc van Koeverden en Nash Bijnoe. Daan Huisman en Tom Bramel (Vitesse O21)

 

 

Opstelling Jong FC Volendam (u21): Kayne van Oevelen; Francisco Marizan, Luc van Koeverden (80. Waleed Ait Abdellah), Billy van Duijl, Nash Bijnoe; Myron Mau-Asam, Bram van Driel (46. Robin van Cruijsen), Imran Nazih (68. Jermaine Rijssel); Caner Demircioglu, David Petrović (80. Ezechiel Fiemawhle), Ibrahim El Kadiri

 

 

Opstelling Vitesse (u21): Tom Bramel; Mats Egbring, Giovanni van Zwam, Marcus Steffen, Xiamaro Thenu; Adam Tahauia (90+2. Kaya Symons), Jordi Altena, Daan Huisman (85. Sem Pepers); Luc Nieuwenhuijs (67. Silvan Bröker), Simon van Duivenbooden (46. Bouke Boersma), Michael Dokunmu (67. Naygiro Sambo)

 

FC Volendam verslag van Stefan van Nierop klik op de link:   https://fcvolendam.nl/wedstrijdnieuws/jong-fc-volendam-diep-in-blessuretijd-naast-vitesse-o21/

 

 

 

 

Mijn MotM: vandaag was mijn Man of the Match, vanwege zijn sterke invalbeurt "Ziggy" Fiemwahle, die naast zijn inzet ook nog eens de winnende perfect binnen kopte.... (RR)