· 

20240412 Excelsior - FC Volendam 4-0 (2-0)

Dé absolute topredding van Mio Bakhaus, op een 0-0 stand.....
Dé absolute topredding van Mio Bakhaus, op een 0-0 stand.....

 

"Door een Volendammer bril gezien".  Excelsior te sterk voor hardwerkend FC Volendam. De "FC"is nog geen Barcelona..... 4-0 (2-0)


Wederom even een klein "helikopter" verslagje mijnerzijds, voor het originele kunnen jullie de https://www.fcvolendam.nl site bekijken  .... Dit verslagje mijn perceptie en objectiviteit.....

 

Twee dagen gebivakkeerd in de regio Rotterdam, vrijdagavond naar het stadion van Excelsior, om FC Volendam (1) te ondersteunen, en te "schieten", en dan op zaterdagochtend vroeg op pad naar "Dordt", de Krommedijk. In de volksmond "Krommedijk", de plek waar FC Dordrecht haar wedstrijden pleegt af te werken. Verderop "de dijk" het jeugdcomplex van de "FC"...

Het vorig seizoen was ondergetekende daar met de JO21 van Telstar, waar de beslissing viel, dat er niet door de Velsenaren gepromoveerd werd, vanuit de 3e divisie naar de 2e divisie. De "Groen Witten" van trainer Rick Hoogendorp, mochten de stap wel maken, en nu een lastig seizoen meemaken. Destijds speelde hij met een zeer volwassen team, waar enkele jongens nu ook daadwerkelijk zijn doorgebroken, en in de KKD hun kunstjes mogen laten zien...

Volgens intimi kijk wel heel erg door een Oranje bril, en klopt er niets van mijn waarnemingen. Statistieken lap ik aan m'n laars, gezien die, net als ik dat doe met mijn mening nooit objectief kunnen zijn, omdat ze door medewerkers van diverse platformen worden opgevoerd. Daarom maak ik kenbaar, dat dit verslagje mijn perceptie en objectiviteit is en wat ik zag gebeuren vrijdagavond, om te schrikken was. Echter heb ik gezien, van 5 meter vanaf de "plastic kalklijn" dat die mannen uit Volendam, gesteund door een trouwe 400 man aanhang, er alles aan hebben gedaan om tot een goed resultaat te komen.  Ze kwamen echter (veel kwaliteit)  te kort.  De eerste mogelijkheid van Excelsior was een afstandschot binnen 2 minuten van de wedstrijd, en ging 50 cm over de goal van een uitstekende Mio Bakhaus. Daarna probeerde FC Volendam druk te zetten op de Excelsior goal, wat ongeveer 15 minuten resulteerde in "aanvallende pogingen". In deze korte tijd stichtte Excelsior, met enkele counters, die tot buitenspel werden gedemoveerd, door een naar mijn mening, objectief fluitende "MiG". Na dit kwartiertje werd de Volendammer FC alle kanten opgespeeld, waar ze nimmer, meer voet aan wal kregen. De statistieken, waar ik me al eerder over heb uitgelaten, leverden een 68-32 percent in Rotterdammer voordeel, wat gezien de eerste aangegeven periode best zou kunnen.

 

Laat in het tweede bedrijf, bij een kansloze 4-0 stand, en veel persoonlijke fouten probeerde FC Volendam nog wat uit te richten aan de kant van de massaal meegereisde supporters... Voor mij van heel dichtbij bleek ook nu dat alle afgeslagen ballen voor de Volendammer aanvallers, net 1 á 2 meter te ver af "stuiten" om ze te verzilveren. Vrijdagavond was het een kansloze missie in een broeierig Rotterdam... Maar na 3 aardige resultaten, blijkt FC Volendam nog geen Barcelona, dus misschien was het verwachting patroon te hoog in deze cruciale match. Nu maar weer op naar de volgende wedstrijd, om een goed resultaat te behalen.  Mannen gebruik de spirit van na de wedstrijd, in de wedstrijd, misschien maakt dat dan net het verschil. Prettig voor de staf, Calvin Twigt had een een goede invalbeurt, en in Mio Bakhaus een absolute topkeeper had, die een 0-8 uit de boeken heeft gehouden..... (RR)