· 

20240413 C10-24 (u21) FC Dordrecht-Jong FC Volendam

Cnaer Demirçioglu maakt zijn hattrick vol bij FC Dordrecht (u21) uit, na geweldige teamprestatie  0-6.....
Cnaer Demirçioglu maakt zijn hattrick vol bij FC Dordrecht (u21) uit, na geweldige teamprestatie 0-6.....

 

Jong FC Volendam (u21) twee maatjes te groot voor FC Dordrecht (u21), eerste helft gelijk op, tweede helft overlopen.... 0-6 (0-2)...


Twee dagen gebivakkeerd in de regio Rotterdam, vrijdagavond naar het stadion van Excelsior, om FC Volendam (1) te ondersteunen, en te "schieten", en dan op zaterdagochtend vroeg op pad naar "Dordt", de Krommedijk. In de volksmond de Krommedijk, de plek waar FC Dordrecht haar wedstrijden pleegt af te werken. Verderop "de dijk" het jeugdcomplex van de "FC"...

Het vorig seizoen was ondergetekende daar met de JO21 van Telstar, waar de beslissing viel, dat er niet door de Velsenaren gepromoveerd werd, vanuit de 3e divisie naar de 2e divisie. De "Groen Witten" van trainer Rick Hoogendorp, mochten de stap wel maken, en nu een lastig seizoen meemaken. Destijds met een zeer volwassen team, waar enkele jongens nu ook daadwerkelijk zijn doorgebroken, en in de KKD hun kunstjes mogen laten zien...

 

De eerste helft was het qua statistieken om en nabij 40-60 voor de bezoekers uit Volendam, en ging de strijd redelijk gelijk op. De vaste lezers onder jullie weten dat ik weinig aan statistieken hecht, en zodoende mijn eigen kijk op de wedstrijd geef, maar voor de eerste helft kwam dit redelijk overeen. Toch waren het de "wijdbroeken" die voor rust een 0-2 voorsprong namen. Aan de hand van de zeer ijverige Bram van Driel, kon het team van Ridwan Schouten de druk op het Dordrecht doel opvoeren. Juist deze snelle dribbelaar mocht eerst rechts van de keeper de 0-1 binnen schieten. Vijf minuten later werd Van Driel ook net binnen de beruchte lijnen gevloerd, waarvoor hij een penalty kreeg.  Imran Nazih verzilverde deze, ver buiten bereik van Dordt-doelman Tijn Baltussen, 0-2 (42'). Omdat keeper Kayne van Oevelen aan de andere kant goed oplette, en waar nodig goed ingreep kon "JFCV" met deze stand naar de thee... 

 

Na rust werd er door de mannen van Ridwan Schouten en Charles Dissels een flinke schep bovenop gedaan. David Petrovíc kwam voor Ziggy Fiemawhle en Jay Koorndijk nam achterin de plaats in van Alex Guessand. Waar er in de eerste helft af en toe in de duels, zoals het vanaf de kant leek, werd ingehouden, ging het er u vol op. De statistieken, waar je veelal de billen mee kunt afvegen, kwamen nu in alle opzichten in het "Groen" voor de bezoekers. Met name Caner Demirçioglu was, in een vrije rol, helemaal los. Hij maakte 3 doelpunten op rij, waarmee hij een echte "hattrick" maakte. Het werd wel redelijk gedoceerd gedaan, in de 51e minuut was het de 0-3, na een flitsactie over links van "Ibi" el Kadiri de "16" in, een steekpass op Caner Demirçioglu, en de bal werd simpel binnen geprikt... Tussen de doelpunten door, was het opnieuw vleugelflitser El Kadiri, die de "16" in sprintte. Hij liet een verwoestend schot los, dat door FC Dordrecht doelman Tijn Baltussen katachtig werd weg gestompt. De 0-4 ontstond, ongeveer een kwartier na Caner Demirçioglu's eerste doelpunt. Deze kwam tot stand, na een prachtige pass van Waleed ait Abdellah, waarna de "vrije man", na een fraaie passeerbeweging, wederom de bal binnen schoot ('66')...

 

Invaller Jermaine Rijssel, hij kwam voor kilometervreter Bram van Driel, wiens rol door twee motoren Billy van Duijl en Myron Mau-Assam werd opgepakt, bleek ook in heel goede doen. Hij maakte het zijn directe tegenstander enkele keren zeer lastig. Zo ook in de 80e minuut. Simpel liet hij de linksachter zijn hielen zien, en gaf een puntgave voorzet op, wederom Caner Demirçioglu, die het "kunstleer" ook nu zuiver in het doel plaatste, 0-5 ('80) en daarmee zijn drietal completeerde. De benen werden wat "stilgehouden", dus moest Volendam keeper Van Oevelen, aan de andere kant nog een tweetal keer aan de bak. In een '1-op-1" bleef hij op de been, resultaat corner, zo ook toen een minuut voor tijd, de Dordt-spits de bal inkopte en hij de bal stijlvol uit zijn doel tikte.  De afsluitende 0-6 werd in de laatste minuut gemaakt door David Petrovíc, ook op aangeven van Jermaine Rijssel, die daarmee ook zijn bijdrage leverde aan dit knappe team-resultaat... (RR)

 

Opstellingen:

Opstelling FC Dordrecht O21: Tijn Baltussen; Keanu Lansman (76. Bozhidar Tanev), Jad Victor Smaira (67. Nick Bouman), Rogier van Gogh, Tymen van Ramshorst (76. Mohamed Amine Amezian); Daniël van Vianen, Luka Bogdanovic (65. Mischa Sonbeek), Mauresmo Hinoke; Joey van Gennip, Jens Raven (57. Jevairo Pengel), Stan Wassenaar

 

 

 

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Déron Payne (65. Waleed Ait Abdellah), Luc van Koeverden, Axel Guessand (46. Jay Koorndijk), Myron Mau-Asam; Billy van Duijl, Bram van Driel (65. Jermaine Rijssel), Imran Nazih; Caner Demirçioglu, Ezechiel Fiemawhle (46. David Petrović), Ibrahim El Kadiri (info Stefan van Nierop)

 

 

Mijn MotM:  volgens mij en niet alleen mijn optiek, was er vandaag maar één speler die met deze "eer" kan gaan strijken. De eerste helft was hij niet bepalend en was Bram van Driel de aanjager, maar in het tweede bedrijf was Caner Demirçioglu dé beslissende factor, en liet hij zien waarom FC Volendam hem heeft "gescout" bij Telstar (RR)