· 

20240420 C11-24 (u21) Jong FC Volendam-Roda JC 4-0 (2-0)

De prachtige 4-0 "chip" goal van een uitblinkende Imran Nazih
De prachtige 4-0 "chip" goal van een uitblinkende Imran Nazih

 

Mooie overwinning van Jong FC Volendam (u21), tegen een fysiek sterk Roda JC, zonder "palingpunten" naar het "bronsgroeneikenhout", 4-0 (2-0).....


Zaterdagmiddag 15:00u. een kwartier vlotter begonnen dan de oorspronkelijk planning, wat vandaag met ons persoonlijke programma minder goed uitkwam.  Eerst vanochtend bij de SC Hoevelaken een 8-3 overwinning mogen schieten, daarna een 0-0  puntendeling van de JO16 Vitesse-FC Groningen, en dan met een rotgang, elektrisch naar het dorp  aan de flanken van het IJsselmeer... Niet alleen onderweg alle weertypen maar ook langs de zijkant van het veld. Harde wind, regen, hagel en zelf een enkele natte sneeuwvlok, kwamen op mijn prettige, voor mijn verjaardag gekregen, regenpak.  Maar dat het zogenaamd "shit weer" was kun je van mij  aannemen... 

 

De wedstrijd in Volendam, ging van start met een zeer, in de juiste manier agressief Roda JC, met een coach, toegelaten voor de cursus CBV, maar er nog weinig van heeft opgestoken. Daarom had ik de hoop dat de alleen daarvoor al, de "JFC" snel zou scoren, zodat zijn "zeer luide spraakwaterval" zou dimmen. Dit duurde weliswaar nog even, maar had inderdaad, na 25 minuten na een prachtig schot- en goal van Imran Nazih, het gewenste resultaat "rust".  Randje "16" kreeg Nazih de bal aangespeeld, door vleugelflitser "Ibi" el Kaderi, waarna hij verwoestend de bal onderkant lat binnen kogelde, 1-0... Even daarvoor werd al hetzelfde scenario gevolgd, echter toen kwam de bal in de "ballenvanger". Ondertussen had de doelpuntenmaker ook al, in samenwerking met Luc van Koeverden, met een fikse sliding, zijn verdedigende kwaliteiten laten zien, en keeper Kayne van Oevelen ondersteund. Niet veel later werd de doelman, als door een "truck" overreden, toen Roda-spits Saydou Bangura een beetje te fanatiek, op het doel wilde afgaan, en hij de keeper op zijn pad meenam. Vlak voor rust werd Caner Demirçioglu weggestuurd door Déron Payne, zijn actie naar binnen en zijn listige balletje wist hij keeper Jordy Steins voor de tweede keer te passeren, 2-0 (43')... Kort hiervoor had dezelfde speler een uitstekende voorzet op, de in een "herstelwedstrijd" spelende Calvin Twigt, die het kunstleer op de keeper schoot. Met deze 2-0 brak de rust aan.....

 

De tweede helft gingen de "wijdbroeken" door met waar ze gestopt waren, met een uitstekend invallende Nash Bijnou voor Calvin Twigt. Alhoewel het veldspel een beetje rommeliger werd, ontstonden er toch diverse mogelijkheden, tot kansen om van te smullen, die echter nog niet werden afgemaakt. Toch was het eerste gevaar voor het Volendam doel. Kayne van Oevelen was in de eerste helft nog niet voldoende beproeft door de rappe Bangura, en kwam de aanvaller wederom gevaarlijk in.  Na de verzorging kon de doelman gewoon zijn "vak" weer uitoefenen. Het duurde tot een kwartier in de tweede helft dat de thuisploeg de voorsprong vergrootte.  Nash Bijnou gaf de bal vanaf rechts voor, Déron Payne verlengde met zijn hoofd, waarna de keeper onvoldoende bij de bal kon komen, en tikte door. In de "5" was het de alerte Luc van Koeverden, die de bal met een volley tegen de touwen joeg, 3-0...  Het verzet was gebroken, en Jong FC Volendam ((u21)  kon de wedstrijd redelijk freewheelend uit spelen, en zich wat laten terugzakken, met enkele  flitsende uitvallen tot resultaat. Zo ook toen "Ibi" el Kaderi een run naar de "16" had moeten belonen, maar zich in de bal verslikte.   De meegekomen Imran Nazih, kreeg de bal in de voeten, en nam het "kunstleer" de "16" in. Met een fraaie kapbeweging en dito "chip" verraste hij de glijdende verdedigers en de keeper, waarmee hij zijn 2e en het teams 4e doelpunt, kon aantekenen.... Het werd nog even onvriendelijk, maar iedereen kwam ongeschonden uit de strijd.  Met een heerlijke- en verdiende 4-0 stapten de mannen van Ridwan Schouten en Charles Dissels van het veld. Mannen ga zo door..... Btw, het arbitrale trio was in vorm en helemaal niets op aan te merken, de wedstrijd werd in goede banen geleidt..... (RR)  

 

@Nb, elftalleider Piet Smit is vrijdagavond Bap geworden van een flinke wolk van een kleinzoon (8,5 pond). Hartelijk gefeliciteerd ouwe reus.....

Mijn MotM:  vandaag was mede door zijn twee fraaie doelpunten, maar ook door zijn goede veldspel Imran Nazih de Man of the Match. Eigenlijk heb ik hem zo nog niet eerder zien spelen, maar het was bijna allemaal (heel) goed...... (RR)

 

Scoreverloop:
25’ Imran Nazih 1 – 0
43’ Caner Demircioglu 2 – 0
59’ Luc van Koeverden 3 – 0
67’ Imran Nazih 4 – 0

Gele kaarten:
Nash Bijnoe (Jong FC Volendam (u21).
Joyce Nsingi, Leroy Been, Julian Tillmans en Edwin Linssen (Roda JC u21)

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Déron Payne, Luc van Koeverden, Billy van Duijl, Myron Mau-Asam; Imran Nazih, Calvin Twigt (46. Nash Bijnoe), Bram van Driel (75. Jermaine Rijssel); Caner Demircioglu, Quincy Hoeve (75. David Petrović), Ibrahim El Kadiri

Opstelling Roda JC O21: Jordy Steins; Julian Tillmans, Thibo van den Branden (70. Bent Driessen), Juul Timmermans (48. Emre Sefer Usta), Ovando Hoever (70. Keanu van Mieghem); Fabio Sposito, Sam Krawczyk (75. Pepijn Hollanders), Wassim Elasri (70. Filip Jansen); Joyce Nsingi, Saydou Bangura, Leroy Been

Statistieken: Stefan van Nierop
Foto’s en verslag: Chris Dingsdag

Klik hier voor de officiële website FC Volendam