· 

20240423 FC Volendam (1/u21) - A.F.C. Amsterdam 2-0 (1-0)

Een kopbal van Quincy Hoeve, komt net niet bij Brian Plat....
Een kopbal van Quincy Hoeve, komt net niet bij Brian Plat....

Hoog percentage balbezit levert maar 2 doelpunten op. De Amsterdamse Football Club raakt in grote rondo verzeild, maar de laatste pass van de Volendammer "FC" is onvoldoende, 2-0 (1-0)


Even een kort verslagje in "helikopter view".  Dinsdagavond speelde de eerste helft, het eerste elftal van de Volendammer "FC" tegen het geroutineerde A.F.C. uit Amsterdam. De tweede helft werden de jonkies van de u21 opgesteld... Voor de neutrale kijker(s), die op het laatste moment van deze wedstrijd wisten, zullen er weinig met een warm gevoel op de tribune hebben gezeten. Voor de "ouders" van de jonkies van FC Volendam zal dit iets anders zijn. Naar mijn mening zijn de trainers vanavond wel iets wijzer geworden van de mannen die hebben gespeeld. De eerste helft waren het voornamelijk de mannen van "1" die het team van AFC de wil oplegden, en waar de verhouding balbezit veel leek op de ontmoeting van FC Volendam tegen Feyenoord, in de Rotterdamse kuip. 

Enkele leuke aanvallen, zelfs doorgevoerd tot aan de "5" van AFC waren het resultaat van een zeer ver doorgevoerd positie spel. Het resulteerde in enkele leuke kansen voor de thuisploeg.  Toch waren het de bezoekers, die met hun weinige balbezit twee corners kregen, en de mooiste kans van de eerste helft, met de knie op de paal lieten belanden. Een aanval over de Volendammer-rechterflank werd strak voor de goal getrapt, waarbij de jongste "eerste" keeper uit de ere-divisie, met een zeer fraaie duik, langs de bal dook. Per abuis kwam de bal op de knie van de AFC-aanvaller, die de bal niet kon controleren. Mio Bakhaus het veel genoemde "engeltje" op de paal in plaats van op de lat. Even hiervoor had Josh Flint een prachtig mooie mogelijkheid om de score te openen, maar wist het "kunstleer" naast te "pushen".  De mooiste kans, rond de 18e minuut was voor Vivaldo Semedo, die op aangeven van Zach Booth, de bal op de penalty aangespeeld kreeg. Zijn directe tegenstander en de keeper gingen naar de grond, maar de jonge spitsspeler plantte de bal naast de goal. Enkele schoten van o.a. George Cox, Robin Maulun en Vivaldo Semodo, waren te krachteloos om de uitstekende, relatief kleine, goalie te passeren. Toch was het de laatst genoemde Vivaldo Semedo, die de AFC-doelman met het hoofd kon passeren, 1-0 ('40), wat tevens de ruststand was...

 

Barry Lauwers, kwam voor Mio Bakhaus, en bij het inschieten leek de stand-in doelman, in goede vorm. Waarom zeg ik dat, hij kreeg de gehele tweede helft slechts 5 ballen te verwerken, met de voet of "opraapballen". zodat hij niet echt kon laten zien of ik het bij het goede eind heb. De tweede helft werd nog onoverzichtelijker, het percentage balbezit daar wijzigde maar weinig in, wat er mee gedaan werd ook. Ook nu werden er weer enkele mooie kans(jes) om zeep geholpen. Rond het uur mochten de "puitalen" het veld in onder leiding van Benaissa Benamar, die het elftal kon neerzetten. Opvallend vanavond was de linkerflank speler Achraf Douiri, die met zijn vlotte bewegingen, zijn directe tegenstander menige keer liet wankelen, en daarna de bal in de doelmond trapte. Echter ook in de tweede helft bleef de afronding uit. Met het inbrengen van de u21 spelers, werd het veldspel wat minder doordacht, maar werd het levendiger. Levendiger in de vorm van sneller bewegen, meer kleine foutjes, maar werd het wel interessanter. De jonkies wilden wel laten zien wat ze in huis hadden, en probeerden er alles aan om de 2-0 op het board te krijgen. Zo was er een actie van Caner Demirçioglu die zijn schot via de keeper in het zijnet zag belanden. Een geschampte kopbal, volgens mij, van Myron Mau-Assam werd door de keeper weggetikt.Het duurde tot in de blessuretijd dat dribbelaar Safouane Karim met een dribbel gevolgd door een vlammend schot de AFC-keeper het nakijken gaf, 2-0 (90'+2).  vanavond heb ik toch weer wat leuke dingen gezien, Calvin Twigt, die weer op de weg terug is, en zelfs in betere vorm. Bram van Driel, die een "Pseudo-Milan de Haan-rol" opeiste, en heel knap het spel verdeelde en goed bleef "voetballen". Achraf Douiri, die met zijn snelheid en acties, misschien nog veel zou kunnen betekenen in de laatste wedstrijden. Dus toch nog enkele lichtpuntjes gezien op een druilerige, natte, winderige en koude avond..... (RR)

 

Opstelling FC Volendam: Mio Backhaus (46. Barry Lauwers); Oskar Buur (61. Déron Payne), Damon Mirani (61. Benaissa Benamar), Josh Flint (61. Axel Guessand), George Cox (61. Brian Plat); Calvin Twigt (61. Bram van Driel), Robin Maulun (61. Myron Mau-Asam), Luke Le Roux (61. Safouane Karim); Zach Booth (61. Caner Demircioglu), Vivaldo Semedo (61. Quincy Hoeve), Darius Johnson (61. Achraf Douiri)

 

Scheidsrechters: Joseph Appel, Fimme van den IJssel en Menno Tuytel

Doelpunten:
38’ Vivaldo Semedo 1 - 0
90+2’ Safouane Karim 2 - 0