· 

20240428 Sparta-FC Volendam 0-0 (1-0)

Duel Vivaldo Semodo die vooral de strijd moest aangaan met de boomlange verdediging
Duel Vivaldo Semodo die vooral de strijd moest aangaan met de boomlange verdediging


Nieuwe kater voor FC Volendam, na het vergeten af te ronden van de kansen, bij een "zuinig" spelend Sparta, 1-0 (0-0).


Op verzoek van de Media afdeling, ook wat meegereisd publiek gefotografeerd....

Kort verslagje in "helikopter view". Een zeer jong FC Volendam, nam het op tegen een "zuinig" spelend Sparta. Zuinig eigenlijk in hoofdletters, want het was tegen het laffe aan. Het was in de thuiswedstrijd al te zien, dat het team uit Rotterdam Spangen, niet echt de bedoeling heeft om het spel te maken, maar dit liever aan de tegenstander laat. Dat dit vaak tot het juiste resultaat leidt, was ook gisteren met een 1-0 overwinning weer te zien.  Aan de kant van de Volendammer "FC" is dat zij aan een zelfde euvel leiden. Veelal is het tot aan de "vijandelijke 16" best aardig, echter bij de eindpass wordt het lastiger, en om af te drukken te lastig. Zo ook zondagmiddag in Rotterdam, waar Sparta de bal aan de bezoekers liet om zodoende via hun Japanse "roadrunners", zeer snel omschakelen in de counters. Dat Sparta in de eerste helft aan 53% balbezit kon komen is mij een raadsel. Zeker gezien de plaatjes die ik moest schieten veelal op de andere helft waren. 

Wel weer opvallend dat een "penalty moment" (in de slotminuten) zowel door ESPN, als door de NPO, in de uitzendingen wederom werd genegeerd. Het gaat om de beslissing waarbij Damon Mirani werd onderuit geschoffeld, en waar nota bene de VAR (acteur Bas Nijhuis) naar heeft gekeken, niet heeft uitgezonden, of op TV terug laten zien. Dit is niet het eerste geval van Dubieus VAR gedrag. Eerder was VAR Van Oosterom ook al zeer discutabel penalty geval bij FC Utrecht, waar een duidelijke overtreding werd gemaakt op Milan de Haan. En een niet gegeven, en niet uitgezonden, goal tegen Almere City FC (thuis)... Mensen die zeggen, daar moet je niet op letten, want de ene keer krijg je het mee, de andere tegen, kijken waarschijnlijk geen wedstrijden van de "wijdbroeken".

 

Sorry als misschien het verslagje een beetje zwartgallig overkomt, dat is niet de bedoeling. Want ik heb een ploeg gezien, die er echt voor ging, maar waarbij het net wéér niet lukte...  Het meegereisde publiek was de hele wedstrijd lang een enorme steun voor het team, echter ook zij konden de mannen niet naar de overwinning trommelen, -zingen en -schreeuwen. Helaas mocht het niet baten.....

Mijn MotM: Voor mij was er één speler die net terug is gekomen van een blessure, en die heel sterk is teruggekomen, en er een beetje bovenuit komt, Calvin Twigt...... (RR)