· 

20240511 C12-24 (u21) ADO Den Haag-Jong FC Volendam 0-2 (0-0)

 

Puike wedstrijd, met een puik resultaat. Jong FC Volendam (u21) wint bij koploper ADO Den Haag, 0-2 (0-0).....


Zaterdag middag 15:30u. ruim een half uur later dan oorspronkelijk de bedoeling was, traden de mannen van Ridwan Schouten en Charles Dissels tegen de Hoefstedelingen aan, in het "openliggend Den Haag". Naar mijn mening was het alleen in de binnenstad van "Mokum" een rotzooitje, maar als je in de stad net zoveel tijd nodig hebt, om bij het Zuiderpark te komen, en een parkeerplaats te vinden, als op de totale "snelwegkilometers" dan is het goed mis.Even had ik de neiging om rechtsomkeert te maken...  Het was trouwens voor Ridwan Schouten een speciale wedstrijd omdat hij zijn "voorlaatste" papier kon bemachtigen. Ten tijde van dit stukje, is mij niet bekend of hij het daadwerkelijk heeft bemachtigd...

 

In een leuke pot voetbal, tegen deze opponent de  5e dit seizoen, 4x in de competitie(s), en 1x in de beker. In de de stand waren de "Hagenezen" echter wel de koploper. Deze keer traden de mannen aan met een redelijk "volwassen" team, wat ook in het spel goed te zien was. Geduldig en secuur werden de aanvallen van Jong FC Volendam opgezet, wat door de plotselinge omslag van het weer, niet echt simpel was. Het weer leende zich zeker wel, om 2x een "plaspauze" in te lassen, echter de leiding als de MiB, waren dit dit in alle "spanning" vergeten. De eerste kwart van de wedstrijd waren het de bezoekers die enkele kleine mogelijkheden kregen, maar deze niet wisten te benutten. Enkele aanvallen over de flanken, op links van "Ibi"Kadiri en over rechts van Caner Demircioglu én door de as van de kilometervreters Bram van Driel en Myron Mau-Assam, kwamen wel voor de "pot", maar konden niet worden binnengeschoten. Mede omdat de "Jonkies" Luc van Koeverden en Billy van Duijl ADO spits Elijah "Monkou" Velland goed in de tang hadden, wist ADO niet veel gevaar te stichten. Flankverdedigers Nash Bijnou en Déron Payne wisten hun directe tegenstanders eigenlijk ook aan banden te leggen, waardoor de toevoer voor de "pot" achterwege bleef. Voor ADO Den Haag was er één mogelijkheid, maar het schot vanaf randje "16" werd door Abdessalam knap met de voet gepareerd. De verhouding in het veld werd door de "brilstand" redelijk goed weergegeven...

 

De tweede helft pakten de bezoekers de tegenstander bij de keel, en probeerden met een hogere intensiteit de Haagse-verdediging "plat" te spelen. Dit lukte goed, en diverse mogelijkheden ontstonden er. Wederom was het de rappe "Ibi"" Kaderi die een plaag was voor zijn directe tegenstander. Zo ook in de 55e minuut, toen hij meerdere tegenstanders zijn hielen liet zien, en ook keeper Thijmen de Koning met een harde schuiver verschalkte, 0-1...  De ingevallen Jermaine Rijssel kwam op de rechterflank, net als de al eerder "geroemde" Kadiri vanaf de andere zijde, regelmatig op de achterlijn, en de bal strak voor de goal trapten. Spits Quincy Hoeve (68' David PetrovÍc) dook enkele keren goed voor de goal op, echter kon de bal niet voldoende beroeren, om het kunstleer binnen te werken. Demircioglu en Imran Nazih, waren vanaf de "nr 10" positie, enkele keren in schietpositie, maar de inzetten waren te eenvoudig voor de ADO doelman. Was  de linkervleugelflitser bij de 0-1 helemaal in control.

 

Bij de 0-2 was hij de aangever. Met een mooie "45" bracht hij de bal voor richting Caner Demircioglu, die het cadeautje kon uitpakken. De harde schuiver was voor de op de doellijn verzamelde "Geel/Groenen" te veel, en de 0-2 lag in het netje (78*)...  Na deze goal hoefde Jong FC Volendam niet echt meer aan te dringen, maar wist wel de druk op ADO Den Haag te houden, zodat ook zij niet meer tot gevaarlijke acties konden komen. Een heel mooi moment voor Joey Antonioli, want na zeer lang blessure leed kon hij ook weer eens belangrijk zijn voor "zijn" team. Enkele geweldige acties van de "kleine"  grote man, die voor uitblinker Kadiri kwam, lieten zien welk talent deze jongen heeft. De "wijdbroeken" hebben zelfs door deze overwinning nog uitzicht op promotie naar de 1e Divisie, maar dan moet alles worden gewonnen.   De goede reeks werd door deze overwinning uitgebreiid, dus het kan zeker lukke.... (RR)   

Mijn MotM:  Vanmiddag was er één uitschieter, namelijk de "vleugelflitser op links" Ibrahim Kadiri, was met zijn constante dreiging- en prachtige acties, een zege voor de Volendammers, maar een plaag voor de thuisploeg... (RR)