· 

20240525 BF (u21) Jong FC Volendam-Feyenoord 0-1 (0-1)

Enkele Jong FC Volendam (u21) "strijders", die zich na een goede wedstrijd, niet konden  belonen.....
Enkele Jong FC Volendam (u21) "strijders", die zich na een goede wedstrijd, niet konden belonen.....

Jong FC Volendam (u21) wordt verrast door "P1" start van Feyenoord, en kan de vroege achterstand niet meer neutraliseren, 0-1....


Zaterdagmiddag 15:30u. met Jong FC Volendam (u21) - Feyenoord op het bekerprogramma programma. Een programma met "struggles", mag je wel zeggen. Op 4 Mei werd deze wedstrijd al "afgelast" door de Gemeente Edam/Volendam, met de wedstrijd op 5 Mei voor het eerste tegen Ajax een goed idee. Verplaatst naar 25 Mei, maar dan in eerste instantie met vrij entree, dan entree met kaartverkoop, dan weer zonder publiek, vanwege "mogelijke" problemen met de uit supporters, met eventuele derde partij supporters. Een rommelzooitje wat geen echt prettige voorbereiding werd voor deze zo belangrijke bekerfinale.... 


Het begin van de partij was er één om snel te vergeten als JFCV-supporter. Feyenoord begon direct met hoog druk te zetten op de Volendammer achterhoede. Waar de voorhoede en het middenveld vergat om als eerste verdedigingslinie te fungeren. De absolute uitblinker aan Feyenoord kant, Gjivai Zechiël mocht naar believen de bal oppikken en deze over F's-linkerflank naar voren "brengen", een pass op Nesto Groen, zijn knappe steekpass op Milan Hokke, die met een stiftbal keeper Barry Lauwers kansloos liet ('4)... Na deze goal probeerde het thuisteam het tij te keren, wat nog maar mondjesmaat lukte, maar toch enkele leuke mogelijkheden werden gecreëerd. Mijns inziens was er voor de "MiG, ook een bijrol want bij "50/50"'s, zoals ik de "faire duels" noem, lag het voordeel veelal niet aan de Oranje kant maar werd het "Blauwe team" redelijk in het voordeel gesteld. Het eindresultaat lag geheel bij "het andere Oranje" want het vergat zichzelf te belonen, wat niet aan de "MiG" lag. Het veldspel werd in de eerste 45 minuten, over het algemeen op het middenveld uitgevochten, waar het team zich goed herstelde van de goal in de 4e minuut. Toch moet gezegd worden dat nadat Déron Payne zich, op rechts, meer inschakelde als extra middenvelder, ook de eerder genoemde Zechiël minder aan aanvallen toe kwam, wat ongeveer 50% van het gevaar neutraliseerde. Het spel ging over en weer en het kon alle kanten op...

De tweede helft, met Joey Antonioli in het team voor "team motor" Bram van Driel, werd het veldspel, met nog meer druk naar voren. Dat leverde natuurlijk wat ruimte achter de laatste linie op, die door de uitstekend terugschakelende CV's Luc van Koeverden en aanvoerder Billy van Duijl, geneutraliseerd, ondersteund door de fysiek steeds betere Nash Bijnou. De Feyenoord uitblinker, van de eerste 45 minuten, had ook het veld geruimd, waardoor de krachtige Jong FC Volendam-aanvoerder nu ook meer het middenveld kon doorstappen. Daardoor kon Joey Antonioli meer als extra "10" doorschuiven, en de ene na de andere prachtige pass versturen, op de beide "vleugelflitsers" Ibi el Kaderi en Caner Demircioglu, die tot dan weinig succes konden boeken tegen hun directe tegenstanders. De sterk opererende
Myron Mau-Assam en Imran Nazih zorgden voor de "bevoorrading" aan Joey Antonioli. Die de vleugel "strikers" aan het werk zetten, wat zowel vanaf links als rechts, gevaarlijke voorzetten opleverden. Daarbij was spits David Petrovíc weinig gelukkig in de afronding. Misschien werd  Quincy Hoeve ('86), te laat ingebracht, want met zijn power leverde hij meer gevaar voorin. Op inzetten van Antonioli, Demirçioglu, Nazih en Petrovíc bleef Feyenoord-doelman Mannou Berger de situatie de baas, en zorgde dat Jong FC Volendam niet tot scoren kon komen, ook al had hij bij enkele reddingen van de lijn, ook zijn verdedigers nodig... Feyenoord gefeliciteerd, maar Jong FC Volendam had een geweldige prestatie neegezet tegen deze geroutineerde tegenstander..... (RR)

 

Mijn MotM: vandaag was het lastig een Man of the Man te kiezen, niet omdat hij er niet was, maar juist omdat er velen waren die dit etiket mochten krijgen.... Het team werd daarmee Men of the Match (RR)

 

 

Statistieken:
4’ Milan Hokke 0 – 1

Gele kaarten:
Jay Koorndijk. Sem Valk, Amir Raïs en Jayden Candelaria (Feyenoord O21)

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers; Déron Payne (73. Jermaine Rijssel), Luc van Koeverden (73. Jay Koorndijk), Billy van Duijl, Nash Bijnoe; Myron Mau-Asam, Bram van Driel (46. Joey Antonioli), Imran Nazih; Caner Demircioglu, David Petrović. (87. Quincy Hoeve), Ibrahim El Kadiri

Opstelling Feyenoord O21: Mannou Berger; Givairo Read (78. Djomar Giersthove), Sem Valk, Luc Netten, Jayden Candelaria; Milan Hokke, Mike Kleijn, Gjivai Zechiël (46. Lugene Arnaud); Joep van der Sluijs (78. Jan Plug), Nesto Groen (81. Amir Raïs), Fabiano Rust

Statistieken via Stefan van Nierop