· 

20240601 (u21) C14-24 Willem II-Jong FC Volendam 1-5 (0-3)

Jong FC Volendam onder de 21 jaar, 2023/2024
Jong FC Volendam onder de 21 jaar, 2023/2024


Laatste wedstrijd met een klapper afgesloten, een zeer knappe overwinning, maar niet iedereen haalt het einde, 1-5 (0-3).....


Direct vanaf het begin werd Willem II de duimschroeven aangedraaid, en met de "billen" in de eigen "16" gezet. Na een prima voorzet van KeyShawn Wong-a-Soij was het Quincy Hoeve die de bal ongenadig hard achter de doelman liet ploffen, 0-1 ('2)...  Nog geen 10 minuten later was het wederom de supersnelle KeyShawn Wong-a-Soij, die een afgepaste voorzet op de bij de verre paal in sprintende Ziggy Fiemawhle op het hoofd plantte. De aanvaller wist met een keiharde kopstoot de Willem II keeper kansloos., 0-2 ('10)... De afgemeten diepte pass op KeyShawn Wong-a-Soij werd gegeven door u18 speler Enzo Pestana. Toch deed Willem III wel iets terug, maar  was niet opgewassen tegen het sterke "JFCV".  Keeper Abdessalam Ouboumaine moest zelfs in een 1-op-1 met het been redden. Toch bleek Willem II niet opgewassen tegen de constante druk op de eigen achterhoede en kregen de bal maar  lastig weg.  Net als bij de eerste goal, was het wederom de beresterke Quincy Hoeve, die goed reageerde op een diepe bal met een flinke stuit erin. waarna hij de bal eerst over de doelman heen werkte, en nog voordat de stuit en de grond raakte, het "kunstleer" in het doel trapte, 0-3 ('20)...  De "modus operandi" van Jong FC Volendam (u21) veranderde niet, en als ware sluipmoordenaars werd het "vijandelijke doel" onder vuur genomen..  Het was zeker aan Willem II doelman Karst de Leeuw te wijten dat de "wijdbroeken" niet meer scoorden tot aan de rust.   Zelfs op een makkelijk gekregen penalty, wist hij de bal van Quincy Hoeve, uit de beneden hoek te rammelen, zodat het volgende doelpunt nog even moest wachten ('49)....

 

Na rust de vervanging van de sterk spelende KeyShawn Wong-a-Soij  voor een andere "zeer" jongeling Jermaine Rijssel. Laatstgenoemde wist wat hem te doen stond, en zette het Volendammer sloperswerk van de eerste helft voort. Na slechts één minuut wist hij zijn allereerste doelpunt voor Jong FC Volendam (u21) binnen te schieten.  Een dribbel vanaf de linkerkant, waarbij hij 2 spelers zijn hielen liet zien.  De beweging naar zijn rechter voet, en vanaf 20 meter krulde hij de bal in de verre hoek, 0-4 ('46)...  Ongeveer 10 minuten later probeerde de coach van Willem II met een driedubbele wissel de schroom van zich af te werpen, en nog wat aanvallender te gaan voetballen ('56). Dit leverde flink wat druk op voor de Volendammer goal, waar de naar Ajax Zaterdag vertrekkende Abdessalam Ouboumaine liet zien, een uitstekende doelman te zijn. Even was het prijsschieten op zijn doel, maar met de ene na de andere "glanz parade" hield hij zijn doel leeg... In de 66 minuut wisselde coach Ridwan Schouten ook driedubbel, daarbij was ook u18 speler Laurens van Kleef, die de plek van zijn teamgenoot Enzo Pestana overnam, die moeiteloos meespeelde. De wissels waren wel noodzakelijk omdat Nash Bijnou met 2 keer geel het veld moest verlaten, in de 66 minuut, en toen waren er nog 10".  Juist toen de druk iets afnam kreeg de thuisploeg ook een makkelijk gegeven penalty, deze  werd wel verzilverd, 1-4 ('73)...  Bij het veroorzaken van de "pingel" kreeg Jay Koorndijk een rode prent, vanwege een doorgebroken speler neerhalen.(er liepen nog een paar in de buurt), en toen waren er np "9". De "FC" ging niet bij de pakken neerzitten en "kwiksilver" Jermaine Rijssel ontsnapte aan zij tegenstander, en liep er nog 2 voorbij.  Net binnen de "16" gekomen liet hij zijn schot los, en passeerde hij de Willlem II doelman, 1-5 ('82)... Daarmee werd tevens de eindstandbepaald.

 

De vertrekkende Ziggy Fiemawhle, die ik nog nooit zo sterk had zien spelen, en in deze vorm zelfs in mijn optiek, een mogelijke speler voor de "FC1" zou zijn, kreeg nog een publiekswissel. Ook voor Waleed ait Abdallah gold hetzelfde, in zijn laatste wedstrijd "zonder druk" ging het zo goed, dat hij af en toe op "Tomba" leek, en voor iedere club een aanwinst zal zijn....  Voor de vertrekkende  mannen, heel veel succes bij jullie nieuwe clubs, en houdt altijd het koppie erbij. Voor de overige nog blijvende u21 spelers, laat het "FC Den Hé" gedrag achterwege, daar is niemand mee gediend.... Willem II succes wederom in deze klasse het volgend seizoen... (RR)                  


Mijn MotM: vandaag was mijn Man of the Match, één van de jongelingen, die als hij bij het team is, laat zien dat leeftijd niet belangrijk is, "als je het spelletje snapt".  Robin van Cruijsen (17) speelde onopvallend opvallend.... "FC" dit kan een topper in spé zijn... Daarnaast waren beide "FC"-keepers Abdessalam Ouboumaine en Khadim Ngom opvallend goed (RR)