· 

20240706 FC Volendam - MSV Duisburg 0-0

De teruggekeerde "Volendam zoon" Alex Plat, in duel met zijn Duitse opponent.....
De teruggekeerde "Volendam zoon" Alex Plat, in duel met zijn Duitse opponent.....

 

De bal rolt weer.  FC Volendam scoort maar komt niet op het scoreboard tegen fit en fel MSV Duisburg 0-0.....


Foto’s in de Blauwe link: AmsterdamNed Photography


FC Volendam liet de bal weer rollen in de oefencampagne tegen een Duitse opponent, namelijk MSV Duisburg, een voormalige topploeg in de Duitse voetbalhistorie, nu met een het elftal uitkomend in de Regionaal Liga West.  Vanwege "externe" omstandigheden werd deze wedstrijd zonder publiek gespeeld. Beide teams kwamen in deze, bij vlagen onder erbarmelijke omstandigheden gespeelde wedstrijd, niet tot scoren...

Het was enigzins verwonderlijk, gezien de status van beide teams, de "FC" in de eerste periode van de wedstrijd, ver terug werd gedrongen, door de Duitse "amateurs".  De bezoekers gingen beter met de windkracht 8 méé om, dan het "thuisteam". Met geen mogelijkheid kwam de bal over de middenlijn, en kreeg keeper Barry Lauwers, meerdere keren de bal net zo hard terug, als dat hij werd weggetrapt. De enkele keren dat FC Volendam eruit kon komen, werd er eerder tegen de wind gestreden, dan tegen de stugge maar povere verdediging van Duisburg. Na een flinke sliding, in de 10e minuut, randje "16" van Imran Nazih, kregen "Duisburgers" een vrije trap te nemen, waarop keeper Lauwers niet hoefde in te grijpen maar wel fraai naar de bovenhoek "vloog".

Fair duel van Quincy Hoeve, wordt afgevlagd vanwege een vermeende overtreding, de foto bewijst anders
Fair duel van Quincy Hoeve, wordt afgevlagd vanwege een vermeende overtreding, de foto bewijst anders

Twee minuten later werd de bal over rechts ingespeeld op de immer ijverige Quincy Hoeve, Hij speelde zich met zijn sterke body vrij tegen één van de "muizen" van Duisburg, en legde de bal voor op de inkomende Milan de Haan. Die twijfelde geen moment, en schoot de bal veilloos achter keeper Max Braune.  Helaas besloot de assistent arbiter en de MiG, dat Hoeve een overtreding maakte. Echter de foto bewijst anders... 

Milan de Haan krult de bal net naast...
Milan de Haan krult de bal net naast...

Ongeveer 5 minuten later was het wederom Milan de Haan, aangespeeld door Walid Ould-Chick, vanaf 20 meter de bal naar de, voor hem, rechter benedenhoek krulde. De doelman kon er net niet bij, maar de bal ging rakelings langs de paal...  

Bijna direct na de aftrap probeerde aanvalsleider Henk Veerman, vanaf ongeveer 30 meter, de Duisburg doelman te verschalken, echter door de nog steeds aanhoudende storm, beande de bal op "veld 12". Kort hierna brak MSV Duisburg de uitstekende linkermiddenvelder en ook "Swalbe König" Patrick Sussek door, en ging alleen op doelman Lauwers af die zijn doel goed verkleinde. Hij was de situatie meester en blokte de bal met zijn voet. Kort hierna kwamen de Duisburgers weer opgestormd tegen de wind in, maar de vooorzet was onzuiver en ging voorlangs aan de inkomende linkerspits. Aan de ander kant waren het "Kapitein" Alex Plat en "technieker" Henk Veerman, die een goede aanval opzetten. randje "16" Koen Blommestijn, in schietpositie brachten. De aanvaller schoot op doel, maar de doelman pareerde het schot. Bij een dieptebal van Plat op Veerman, wilde laatstgenoemde de bal over de keeper heen lobben, maar zonder succes. Overigens vlagde de assistent-scheidsrechter deze poging af, voor buitenspel. En hiervoor was de VAR niet nodig. en werd dit het laatste wapenfeit van de wedstrijd.... (RR)

 

Opstelling MSV Duisburg: Max Braune; Mert Göckan, Alexander Hahn, Tobias Fleckstein, Can Coskun; Jonas Michelbrink, Leon Müller, Jakob Bookjans; Steffen Meuer, Patrick Sussek, Jihad Boutakhrit

Opstelling FC Volendam: Barry Lauwers; Daniël Beukers (46. Déron Payne), Mawouna Amevor (46. Marco Tol), Xavier Mbuyamba (46. Daan Steur), Flip Klomp (46. Myron Mau-Asam); Joey Antonioli (46. Caner Demirciolgu), Imran Nazih (46. Bram van Driel), Calvin Twigt (46. Alex Plat), Walid Ould-Chikh (46. Aurelio Oehlers); Milan de Haan (46. Koen Blommestijn), Quincy Hoeve (46. Henk Veerman)

(Ga voor het originele verslag naar de website van FC Volendam (door Tibbe Kwakman), Foto's website Fred Rotgans)