2023-04-15 JO18 Telstar-asc.Waterwijk 3-0 (2-0) (C11)

x

2023-04-01 JO18 Telstar-asc.Waterwijk 3-0 (2-0) (C11)

Verslag en foto's Rick Gerritse

Een lekker weertje met een goede wind. Voor de één mee, voor de ander tegen.....3-0 (2-0)

Na 3 minuten al een goede scoringskans vanaf de zijkant, maar vergeten het te verzilveren.   Dan de 1-0 in de 6e minuut vanaf de rechterkant, die Sebastiaan goed intikt.  Vrije trap tegen op 20 meter die Jessy prima wegwerkt en wij in de omschakeling fel doorpakken. We verliezen de bal dan bij hun achterlijn, maar jagen direct weer af en een achter bal is een feit. Tot nu toe, de eerste 10 minuten, hebben wij het beste van het spel.

Dan zakt het even in en word een doelpunt van de tegenstander afgekeurd wegens terecht buitenspel, echter niet iedereen van de bezoekers is het daarmee eens.  Gelukkig heeft het team er geen last van en de scheidsrechter leidt de wedstrijd tot nu toe goed.  Een mooie aanval in de 27e minuut die Aimane in de hoek fraai inschiet, maar een goede redding van de keeper, staat een goal in de weg.  asc. Waterwijk heeft last van ons systeem en onze verdedigers en buitenste middenvelders zijn een stevige fundering voor het team.  Een vrije trap in de 32e minuut voor de tegenstander, wederom op 25 meter van onze goal, maar prima gepakt door onze keeper. Vervolgens een goede omschakeling, maar helaas geen goal.  En in de 37e minuut de 2-0 van Latif na prima spel van onze middenvelders. De rust brak met 2-0 aan.

De tweede helft start met Rojendro (11) voor Raphael (15).
Vrije trap van de tegenstander aan de zijkant op 10 meter van de achterlijn, welke wij op goede wijze wegwerken. De Telstar aanvallen vanaf de zijkant leveren het meeste gevaar  op. Een 2e gele kaart voor de tegenstander (8)
In de 55e minuut een goede schietkans van de 16, alleen helaas tegen een tegenstander aan. De derde gele kaart voor asc.Waterwijk (6).
Grote winst voor ons vandaag door de 2e bal en de goede omschakeling naar verdedigen.  In de 65e minuut komen Orhan, Bilal en Julian erin voor Sebastiaan, Doris en Samir. Het spel blijft op en neer golven. Dan wordt het even spannend wanneer Waterwijk een penalty krijgt, in de 80e minuut. De penalty wordt knap gestopt door keeper Gijs van Wijk. (81’ - Nicharel voor Mohsen) Vrijwel direct is de invaller zijn invalbeurt al waard. Nadat Enzo een schot lost, lost de keeper ook.  Nicaharel twijfelt niet en tikt de bal binnen, 3-0.  In de laatste paar minuten zijn wel nog een paar prima reddingen van Gijs nodig, om de clean-sheet te behouden.

Eindelijk weer eens fijn en goed gewonnen met lef, inzet, discipline en een beetje geluk (Rick Gerritsen)