·

2018-08-18 JO15 VVV-NAC 0-2 (vr)

2018-08-18 JO15 VVV - NAC 0-2 (vr)

NAC overvalt én verslaat VVV Venlo, in eigen huis, met prachtig voetbal, in vriendschappelijke wedstrijd

Zaterdagmiddag 18 augustus, 12.30u. moesten de NAC talentjes JO15 aantreden in Venlo, tegen de plaatselijke VVV, op het zeer zonnige Sportpark aan de Merelweg.

Ondanks de flinke afstand van Breda naar Venlo waren er toch nog veel ouders meegekomen om hun kroost aan te moedigen.  Ook begon de dag van uw RR vandaag redelijk vroeg, zeker voor een Zaterdag.  De wekker liep om 5.30 uur af en na een rit vanuit Opperdoes via midden-Nederland om de trainer op te pikken, naar Breda.  Ach ja, je moet er wat voor over hebben, om de "NAC-Youngsters" onder de 15 aan het werk te zien, en dan ook nog wat plaatjes te kunnen schieten. Nog even snel, in de “toren” van het NAC stadion, de aankondiging maken, uploaden en dan onderweg naar Venlo.

Het team moest aantreden, zonder de geblesseerde Mees de B, die tegen Excelsior een knieblessure had opgelopen.  De eerste 10 minuten van de partij waren voor VVV, waarna NAC verder het initiatief overnam en de touwtjes stevig in handen kreeg.   Met mooi en verzorgd voetbal legde NAC haar wil aan de tegenstander op. Ondanks dat was het toch VVV dat de eerste kans kreeg van de wedstrijd. De gevaar kwam uit een voorzet vanaf hun rechterkant, en werd door de rappe kleine spits op de paal geplaatst. Gelukkig voor NAC kwam hij niet goed uit met zijn passen.  Ondanks het veel betere aanvalsspel van NAC, kon VVV nog slechts af en toe met snelle counters wat tegengas bieden. Met in de eerste helft een opvallend sterk spelende Seth. Het duurde toch nog tot aan de 28e minuut dat flitsende aanval over de NAC rechterzijde opgezet. Aimane gaf de bal in de loop van Corijn, die een prachtige voorzet afleverde aan Kymani bij de tweede paal. Die nam de bal direct op de voet binnen de “16” en met een harde schuiver liet hij de keeper van VVV kansloos, 0-1.  De resterende minuten tot aan de rust bleef het spelbeeld onveranderd en kwam de, in het prachtig witte tenue geklede NAC, niet echt meer in de problemen.

Het spel in de tweede helft was een copy qua spelbeeld als in de eerste 35 minuten. NAC in de bovenliggende rol en VVV dat steeds probeerde om met de counter de aanval te zoeken.  Af en toe stichtte zij door middel van de kleine snelle spits toch wel voor enig gevaar. Maar goed ingrijpen van de met veel uitstraling spelende laatste man Mees W, gesteund door de ingevallen Jayden, ontkrachtten dit gevaar. Het inbrengen van Jayden bracht, door goed inschuiven, meer gevaar op het middenveld.  Daarmee bracht hij ook Aimane en Corijn meer aan de bal, waardoor de aanvallen van NAC beter en beter gingen lopen. Enkele keren werd Xavi goed de diepte ingestuurd. Dito keren kon hij VVV keeper omspelen, echter goed ingrijpen van de Limburgse doelman voorkwam voor VVV erger.  Rond de 30e minuut in de tweede helft, was het Aimane, aangespeeld met een mooie boogbal van de ingeschoven Kymani, die de VVV keeper met een fraai lobje kon verschalken, 0 - 2. Daarmee was de kous af en de winst binnen, voor de Bredanaars.

Een mooie, attractieve wedstrijd van beide teams, op een mooie zomermiddag in Limburg was ten einde. De terugreis ingezet naar het Rat Verlegh stadion, hapje eten en dan nog even winnen van de Superboeren  door NAC 1. Dat zou de dag helemaal goed afsluiten (Het werd een 3-0 uitslag, niet slecht voor het eerste avondje NAC van 2018-2019).

Naar mijn menig, was het vandaag de frêle Seth, die het hele middenveld opeiste, de MotM. Ondanks zijn postuur zette hij menige zwaargewicht aan de kant, door "technisch voordeel" (RR).