·

2019-07-06 JO15 FC Utrecht-NAC 3-6 (vr)

Wedstrijd van de JO15, duurde één blok te lang.... FC Utrecht - NAC 6-3

NAC O15 speelde tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht 4 wedstrijdjes van 20 minuten. Vooraf hadden de trainers afspraken gemaakt om de wedstrijd zo gelijk mogelijk op te laten gaan.

In het eerste kwart hadden de Domstedelingen de overhand, maar waren de meeste kansen voor  NAC. Maar in verhouding tot het spelbeeld was de 1-0 voorsprong voor Utrecht terecht. Het tweede kwart trok NAC het initiatief naar zich toe en bestookte het Utrechtse doel, maar wist niet te scoren. Utrecht kwam maar 1 keer dichtbij de 16 van NAC maar de inzet werd door Tymen vakkundig geblokt.

De fysiek sterkere spelers speelden in het derde kwart tegen elkaar en daarin wist NAC verdiend de wedstrijd naar zich toe te trekken. Mostapha maakte zijn reputatie als goalgetter waar en scoorde beide doelpunten. Eerst scoorde hij na een prachtige solo vanaf de middenlijn. Kort daarna was er een geweldige pass op gevoel in de ruimte van Jevon die Mostapha goed meenam en alleen op de keeper bekwaam afrondde.

Het laatste kwart, met de fysiek mindere jongens van de teams, starte NAC sterk en was Bram er als de kippen bij om uit een corner te scoren. Uit het niets scoorde Utrecht de 2-3 en daarna was NAC de weg kwijt en daar profiteerde Utrecht optimaal van door 5 keer te scoren in de laatste 12 minuten (JS)