2022-02-04 Telstar - De Graafschap 0-3 (0-3)

Telstar met 15 afwezigen, maatje te klein voor De Graafschap.... 0-3.....

Geen punten in eerste wedstrijd met publiek

Trainer Andries Jonker had te maken met maar liefst 15 (!) afwezigen en moest noodgedwongen een beroep doen op het O21 team van de Witte Leeuwen. 5 spelers van dat team zaten op de reservebank deze avond.

Met ruim 1.000 supporters op de tribune was er eindelijk weer wat sfeer in het stadion. Helaas konden de Witte Leeuwen de supporters geen mooie avond voorschotelen want De Graafschap bleek een maatje te groot.

De Graafschap was al na 2 minuten gevaarlijk toen een schot van Kaandorp voorlangs werd geschoten maar in de 5e minuut was het wel raak. Opoku schoot knap binnen vanuit een corner. 0-1.

Telstar was wakker geschrokken na de tegentreffer en begon beter te voetballen. Aktas was dichtbij met een kopbal maar zijn inzet miste kracht. En Fernandes kwam tweemaal bij het doel van Jurjus maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. En opeens was het daar Hendriks die de voorsprong van de Superboeren verdubbelde in de 27e minuut. Na slecht wegwerken van Vandermeulen kwam Hendriks aanlopen en die kopte vrij binnen: 0-2. Nog geen twee minuten later was het weer Hendriks die het doel wist te vinden. Eerst knalde hij nog op de lat maar in de aanval daarna kreeg hij de bal, kapte knap de inglijdende Aktas uit en schoot beheerst binnen: 0-3. Het leek nog erger te worden toen enkele momenten na de 0-3 een strafschop werd veroorzaakt door Molenaar. Opoku legde aan vanaf 11 meter maar Elouazzane wist de strafschop te stoppen. Van Doorm haalde nog eens hard uit op het doel van De Graafschap maar Jurjus tikte de bal over.

RUST

Vlak na rust kwam Gemert in het veld voor de geblesseerde Molenaar en in de 63e minuut kwam Akoy in het veld voor Smit. De Graafschap wist de tweede helft redelijk makkelijk uit te spelen en zo de riante voorsprong te verdedigen. Telstar probeerde het wel maar toch echte kansen kwam het nauwelijks. Van Doorm had nog een afstandsschot waar de doelman handelend moest optreden en invaller Gemert kopte nog over uit een corner.

De Witte Leeuwen vochten en streden wat ze waard waren maar het zat er niet meer in. Met eindelijk weer publiek op de tribunes was het niet de voorstelling die ze voor ogen hadden. De persoonlijke fouten kwamen Telstar uiteindelijk duur te staan. Met opgeheven hoofd naar Helmond Sport volgende week en hopelijk is de ziekenboeg dan weer wat uitgedund.