· 

20231104 (C9) FC Twente Heracles-Jong FC Volendam (u21) 1-0 (1-0)

Foto Chris D.....   uitblinker Anass Bouziane (17 jaar) in duel FC Twente Heracles-Jong FC Volendam (u21)
Foto Chris D..... uitblinker Anass Bouziane (17 jaar) in duel FC Twente Heracles-Jong FC Volendam (u21)

 

Jong FC Volendam (u21) vergeet zichzelf te belonen, in waarschijnlijk beste tweede 45 minuten van deze competitie, 1-0 (1-0)...


Met de aanhef: "Jong FC Volendam (u21) vergeet zichzelf te belonen....." doelt ondergetekende duidelijk op het tweede bedrijf van deze pot, gespeeld op het scherpst van de snede. Ondanks dat er tomeloze inzet aan de dag werd gelegd, bleef het een sportieve wedstrijd.  Met een team van 18 jaar en één maandging het de strijd aan tegen een geroutineerde tegenstander. De eerste helft waren de gastheren uit het Oosten de bovenliggende partij en kregen de "Jonge Paling Boeruhhh" op een enkele vlijmscherpe omschakeling bijna geen uitgespeelde kansen. Niet dat FC Twente/Heracles nu uitblonk in het creëren van mogelijkheden of kansen, maar het spel speelde zich voornamelijk af op de Volendammer helft. Als de tukkers dan wel gevaar wisten te stichten, dan was het voornamelijk over hun rechterflank, waar Shijon Martina het aanvoerder Rob Tol niet makkelijk maakte. Na ongeveer een kwartier werd de bal richting buitenkant Volendammer "16" gepasst. Keeper Kayne van Oevelen, dook naar de bal en leek het "kunstleer" te hebben. Echter één van de FC Twente/Heracles spelers werd in zijn duik meegenomen, en de MiB beoordeelde penalty. In de 1-tegen-1 situatie met penalty nemer Sybrandy,  moest de Volendammer-doelman, het antwoord schuldig blijven, 1-0...  De jonge "wijdbroeken" zetten zich over deze klap heen, en plaatste enkele goede aanvallen over de flanken. Echter waren de vingertoppen van de keeper, rond het half-uur, op een inzet van Robin van Cruijsen net genoeg, om de bal over te tikken... Het spel ging nu over en weer, zonder noemenswaardige feiten.....

 

Het tweede bedrijf was er één voor de Volendamsupporters om je vingers bij af te likken.  Van quite af aan zetten de bezoekers de tegenstander onder druk.  Met aanvaller Ziggy Fiemaawhle (46'Jermaine Rijssel) en verdediger Myron Mau-Assam (46'Rob Tol), in het team werd Jong FC Volendam (u21) direct aanvallend sterker.  Ook leek deze injectie op het middenveld zijn uitwerking niet te missen, Billy van Duijl schoof door naar het middenveld en ook uitblinker Anass Bouziane gaven keer op keer "gas" en waren de ware stimulans voor het team. Dat de kleine "grote" kerel Bouziane daarvoor geel moest pakken was in zijn spel opgesloten. Met Ziggy Fiemwahle, die keer op keer  langs zijn man(nen) glipte had Volendam een paar goede schietkansen. die door de "FCTH"-doelman, met veel kunst en vliegwerk, naast of over werden getikt, waardoor hij uitgroeide tot de tukkers' belangrijkste man. De thuisploeg kon alleen met lange trappen de enkele aanvaller bereiken, maar dan waren de jonkies Luc van Koeverden en Myron Mau-Assam aanwezig om voor de man te komen.  Éénmaal moest de Volendam doelman in actie komen, toen "FCTH" een "toneel" overtreding in de pot gooiden, en hij de bal moest plukken. Met Jay Koorendijk (62'KeyShawn Wong-a-Soij), op de CV plaats werd een extra zekerheid, voor de aanvallende intenties ingebouwd. Gelijktijdig kwam verse aanvaller David Petrovíc in het veld, ook hij probeerde met enkele knappe acties, de verdiende tegentreffer te maken.  Maar ook zijn pogingen waren net niet genoeg om de stand te effenen. Het gehele team was de laatst 20 minuten in "aanvalsmodus", waarbij "FCTH" finaal van de mat werd gespeeld.  Echter hoe ze ook drukten, schoten, kopten of andere mogelijke inzetten, de thuisploeg, mede door de geweldige keeper Sam Karssies, hield de 0....  Van dit team heb ik zelden zo een gedreven wedstrijd gezien, waar het ondanks de gigantische inzet niet "mocht" lukken... Minimaal een punt had de ploeg verdiend, het mocht niet baten......

 

MotM: vandaag was Anass Bouziane door zijn heel sterke 2e helft, waar hij ondanks zijn jeugdige leeftijd het team op sleeptouw nam, mijn Man of the Match, Ondanks dat "Ziggy", Billy, Myron en de 2 CV's ook hiervoor in aanmerking kwamen (RR).