·

20231114 vr Jong FC Volendam (u21/18)-VPV Purmersteijn 5-0 (2-0)

"Zeer jonge Paling Boeruhhh" lopen in het tweede bedrijf uit, naar een ruime overwinning, 5-0 (2-0).....

Dinsdagavond stond de wedstrijd van Jong FC Volendam (u18/u21) op de agenda tegen tegenstander VPV Purmersteijn 1. Voor de mannen was het bij vlagen een stortvloed die over hen heen kwam. En helaas was het "schip" nog niet gebouwd zodat die als de ark van Noah kon dienen. Nee, het was geen pretje om onder deze omstandigheden een vriendschappelijke wedstrijd te spelen.  Dat het een allerleukste partij is geworden is te danken aan het knappe voetbal dat de mattadoren op de mat hebben gelegd.

Met een wel zeer jong team werd de strijd aangegaan tegen het fris spelende VPV Purmersteijn. Van quitte af aan waren de jongelingen wel de bovenliggende partij, maar wisten nog geen afstand te nemen van de mannen uit Purmerend.  Het duurde tot aan de 36e minuut dat David Petrovíc met een strak schot de goed keepende Nick van Santen kansloos liet, 1-0.  Eerder was Ziggy Fiemawhle en gastspeler Safouane Karim, met twee harde schoten, en doelpuntenmaker David Petrovíc met een prachtige omspeelactie van de keeper, dichtbij de eerste goal.  Ongeveer 2 minuten later was het wederom David Petrovíc, na een mooie dribbel over de rechterflank naar de achterlijn, van de sterk spelende Ziggy Fiemawhle, gevolgd door een "45" randje "16" en het schot, uit de draai naar de lange hoek, 2-0.

Na rust werd het team nog meer verjongd, want stonden eerder de reserves van de u21, jonger dan 21 jaar, en de jongens uit de onder 18 in het veld, nu kwamen er nog meer onder 18 erbij. Met het inbrengen werd het spel nog speelser, en rapper op de flanken. Met goed aanvalsspel over de flanken, werd de tegenstander ver teruggedrongen, en moest de "Purmer doelman" enkele reddingen verrichten. Toch moest hij op inzetten van Jesper Tielemans (69'), Jermaine Rijssel (77') en Milan Engelander (86'), het antwoord schuldig blijven, en konden de "zeer jonge Paling Boeruhhh" uitlopen naar 5-0.....  Niet vergeten te vermelden, dat niet alleen de aanvallers een prima partij op de mat legden, maar eigenlijk van achter naar voor, alles er heel goed uitzag.  En de tegenstander, met de faire pot voetbal, en het arbitrale trio, met goed "Fluit en Vlagwerk" lieten ook een goede indruk achter, daarvoor dank.....

Mijn MotM: vanavond was mijn Man of the Match, David Petroviíc die met zijn twee doelpunten belangrijk was.   Toch moet ik ook Anass Bouziane een grote pluim geven, want veel van de goede passes naar de voorste linie, kwamen van zijn voet (RR)